Postoje dva očigledna znaka da je dijamant koji nosite lažan - otkrivamo kako da ih uočite

Nicole Vegman, osnivač i izvršna direktorka Ring Conciergea, kaže da stručnjaci za dijamante "mogu odmah otkriti" da li je dijamant pravi ili ne

  • 1

Niko ne želi da kupi falsifikat - pogotovo kada su u pitanju dijamanti!

Nicole Vegman direktorka kompanije koja dizajnira i prodaje prstenje u rasponu od $ 10.000 pa sve do šest cifara, kaže da stručnjaci za dijamante "mogu odmah da prepoznaju" da li je dijamant lažan.

Foto: Tanjug/AP

Postoje dva sigurna znaka koja to otkrivaju:

1.Kada je dijamant lažan prepoznaćemo ga tako što ćemo uočiti previše lažne refleksije koja izgleda kao duga. Pravi dijamant svetli, ali sa znatno manje duginih boja.

2.Drugi način kako da ga prepoznamo jeste nedostatak sjaja.

Obično izgledaju kao da su mrtvi. Oni jednostavno nemaju taj život i sjaj koji ima pravi dijamant. To su razlike u odnosu na pravi dijamant. Kada biste stavili lažni i pravi dijamant jedan pored drugog i uporedili ih, jednostavno biste primetili da jednom nešto fali.

Tejlor Lanore, stručnjak za dijamante i PR direktor kompanije "Ring Concierge", rekao je da ponekad možete videti i "rez" unutar kamena koji će pokazati da dijamant nije pravi.

Foto: Profimedia/AFP

Naravno ako ste u dilemi, uvek možete odneti kamen u zlataru i tamo će vam "za dve sekunde" otkriti da li je pravi ili ne.

(Telegraf.rfs/I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA