≫ 

Skupe toalete, zlato i dijamanti: Sve što bi trebalo da znate o najglamuroznijem ponedeljku u godini (FOTO)

Prvi ponedeljak u maju rezervisan je za veliko Met Gala veče

  • 0

Met Gala je najvažniji modni događaj godine i predstavlja ceremoniju sličnu dodeli Oskara, a ovogodišnja tema glasi “Camp: Notes od Fashion”.

Met Gala datira još iz 1948. godine kada je legendarna modna publicistkinja Eleanor Lambert pokrenula prikupljanje novca kako bi ohrabrila donatore da ulažu u novoosnovani Institut kostima u Muzeju umetnosti Metropoliten. Od tada je polako rastao i postao glamurozan događaj kakav danas poznajemo. Svake godine se obeležava prvog ponedeljka u maju, a njime “upravlja” urednica Voga Ana Vintur.

Toalete za ovu svečanost koštaju pravo bogatstvo. Foto: Tanjug/AP

Svake godine ona bira goste za takozvanu A listu, a za 2019. godinu odabrala je da to budu Lejdi Gaga, Gučijev kreativni direktor Alesandri Mišel, Hari stajls i Serena Vilijams.

Dres-kod se uvek bazira na modnoj izložbi Instituta kostima.

- Temu svake izložbe diktira Endru Bolton, šef Instituta kostima. On nekada može da odredi temu i pet godina unapred, a jedini savet koji sam mu dala jeste da koji god da je naziv izložbe mora da se potrudi da ga svako odmah razume. Mada, ovogodišnja izložba malo zbunjuje, rekla je Ana.

Mnoge poznate dame obožavaju ovaj događaj. Foto: Tanjug/AP

Spektakl 2019. godine inspirisan je “Notes on Camp” Suzane Sontag iz 1964. godine, a gosti su pozvani da pokažu šta “camp” moda njima znači.

- Mislim da je ova izložba više nego bilo koja pre dozvoljava da se izrazi i pokaze ličnost i individualnost. Nadamo se da ćemo videti nešto nesvakidašnje, zabavno, a ja lično mislim da ćemo mnogo perja videti na crvenom tepihu, dodala je Ana Vintur.

Potvrdila je da dolazi drag ikona RUPol i veoma ozbiljno je shvatio svoj autfit.

Jedva čekamo da vidimo kako će se ovog ponedeljka zvanice obući. Foto: Tanjug/AP

- RuPol... Jedva čekam! Mislim da niko ne zna da iznenadi svojom pojavom kao on. Čula sam da je veoma ozbiljno shvatio učešće na ovogodišnjoj Met Gala večeri pa se radujemo unapred, dodala je.

(Telegraf.rs/hellomagazine.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA