≫ 

Jedan od najvećih simbola devedesetih u Srbiji, sada je glavni trend u svetu!

Mnogima nedostaju devedesete, barem kada je moda u pitanju.

  • 7
Kim Kardašijan Foto: Profimedia/Backgrid USA

Već smo pisali o trendu patika iz devedesetih koji su se u svojoj unapređenijoj verziji vratile na velika vrata, a tu je sada još jedan detalj iz tih dana kojeg se svi dobro sećamo - pederuše!

Nekada su bile odlika ljudi bez stila i srpskih švercera deviza, a danas su jedan od glavnih trendova u čitavom svetu.

"Na prvi pogled su me podsetile na trend devedesetih i ulične preprodavce deviza kojima je glavni aksesoar bila pederuša puna novca. Danas dolaze kao fantastičan modni dodatak, super trendi i prave se u raznim veličinama i oblicima", komentariše za "Telegraf" Nemanja Pantelić, modni kreator i stilista.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by STEAL DEAL AREA (@kingofhype.id) on

Da se ne lažemo, nije pederuša bila toliko ružan modni detalj koliko nas je podsećala na neka loša vremena, ali činjenica da nam je oslobađala ruke činila je život mnogo praktičnijim. Sada su se ponovo vratile u svim oblicima i veličinama, a više nije aktuelno da se nosi samo oko struka već i preko grudi.

"Ono što je 'novo' jeste da ovaj komad ne treba nositi po starom oko struka već preko grudi, ukoso između grudi. Mnogi stilisti upravo ovako i forsiraju nošenje moderne pederuše u brojnim magazinima širom sveta"

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by JapanLA (@japanla) on

Istina, modna kuća Gucci plasirala je čitavu seriju torbica inspirisanih pederušama, a za razliku od njihovih predaka iz devedesetih, ove danas su elegantne i slažu se uz gotovo sve.

"Definitivno su u poslednjih godinu dana apsolutni hit, a ove godine tek doživljavaju svoju ekspanziju. Razni dizajneri kod nas i u svetu su je uveliko uvrstili kao must have za ovu sezonu. I meni se apsolutno sviđa retro torbica iz 90-ih upakovana u modernu 2019", kaže Nemanja i zaključuje da treba izbegavati predrasude koje smo ranije imali o njoj.

Posle patika i pederuša, ostaje nam samo da se zapitamo šta je sledeće - velike platnene gumice za kosu?

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срба Крстић

    17. maj 2019 | 08:56

    Касни "свет" за нама у много чему,што је од суштиског значења за живот,а схватиће то кад се најмање сви(па и срби)надају.

  • Nije nego

    17. maj 2019 | 09:32

    Ovo nije pederusa. Pederusa je kao neseser I ima kratak kaiscic za ruku na jednoj strani. U njoj su prvo gastarbajteri nosili novac I dokumenta, da bi vizuelno rodbini I ostalim domorodcima stavili do znanja da im je svaki novcanik premali.

  • Srb

    1. jun 2019 | 13:09

    Ono sto ja znam i vidim, da od devedesetih godina ovo nikad u Srbiji nije ni prestalo da se nosi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA