≫ 

TELEGRAF FASHION: Prelepa Zorana poručuje da je važno da vas kroz život vodi inspiracija, koju ona dobija iz umetnosti i plesa (FOTO)

Magična moć žene da postigne sve što zamisli crpe snagu iz ljubavi, a ukoliko je to ljubav prema umetnosti i stvaranju onda je kreativnost ta koja vas vodi kroz život

  • 1
Zoka Foto: Aleksandra Bogićević

Zorana Stojanović - Pavlović u novom Telegraf Fashion izdanju otkriva kako možete da postignete sve snagom volje i dobrom organizacijom, ali da smo bez ljubavi i podrške porodice ponekad veoma izgubljeni.

Zorana je rođena 1985. godiste u Beogradu. Zavrsila je srednju dizajnersku skolu, Fakultet za dizajn smer za modnog dizajnera i stilistu i šminkera, a zatim specijalističke studije na italijanskoj akademiji za modu i dizajn Accademia del Lusso za modnog dizajnera i za modelara. Na istoj akademiji radila je 8 godina kao profesor.

Zoka ( za Milicu iz stila) Foto: Aleksandra Bogićević

Pored raznih projekata, izlozbi i revija, radila je dizajn odeće za nekoliko firmi, kao i modelovanje, a neko vreme i u pozorištu kao šminker. Zorana je strastveni plesač i njenu ljubav prema plesu širi na sve ljude oko sebe, pa i na svoja dva sina. Ples joj je veliki pokretač, ali i inspiracija za mnoge projekte.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Sensual Latino Dance Clothing (@sensuallatinodance) дана

Od malena je odrastala uz latino ples pored oca koji je bio instruktor plesa, držao plesnu školu i preneo joj ljubav prema pokretu i muzici. To je vremenom postao njen način izražavanja, kao i ono što crta i dizajnira.

Zoka ( za Milicu iz stila) Foto: Aleksandra Bogićević

- Pre 2 godine rešila sam da spojim ljubav prema plesu i modi i pokrenula sam svoju modnu liniju Tocame. Na ideju da pokrenem ovaj brend, došla sam jer sam uvidela da ples zahteva odeću u kojoj se osećaš komforno i u kojoj možes da izvedes sve pokrete, a da to opet bude nešto posebno, lepo, elegantno i neobično i efektno i da oplemeni celokupan doživljaj samog nastupa, istakla je Zorana.

Zoka ( za Milicu iz stila) Foto: Aleksandra Bogićević

Prvobitna ideja je bila da to budu kostimi za nastupe koji su zahtevniji i iziskuju mnogo ručnog rada, tako da njih i radi posebno za nastupe, gde se ulaže mnogo vremena i truda. Sa druge strane došla je do zaključka da je isto tako potrebno osmisliti i plesnu odeću za svakodnevne plesne večeri i napravila liniju casual majica sa plesnim natpisima i štampama, kao i bedževe, koji daju lični pecat plesačima koji ih nose.

Zoka ( za Milicu iz stila) Foto: Aleksandra Bogićević

- Inspiraciju za natpise na majicama sam definitivno dobijala iz predivnih pesama baćate i salse i to je ono što me generalno pokreće i motivise u zivotu, daje mi energiju i polet, kako za ples tako i za dizajn i stvaralaštvo. Slušajuci ovu muziku i plešući, dobijam ideje za printove, koje sama crtam i dizajniram, kao i ideje za što zanimljivije slogane, kako na majicama tako i na bedževima, dodaje ona.

Zoka ( za Milicu iz stila) Foto: Aleksandra Bogićević

Linija je dobila ime po plesnim večerima "Tocame", koje se održavaju u plesnom klubu Barrio Latino.

- Tocame, što znaci "dodirni me", i generalno španski jezik je ono što je karakteristično za latino muziku, tako da je ovo bio po meni idealan naziv za plesnu odeću, kaže Zorana.

Zoka ( za Milicu iz stila) Foto: Aleksandra Bogićević

Za budućnost planira otvaranje ateljea gde će se spojiti sve njene ljubavi prema umetnosti, modi i dizajnu i u kome će biti jos puno iznenađenja.

Zoka Foto: Aleksandra Bogićević

- Pored svega čime se bavim, nedavno sam uredila prostor koji se koristi u svrhe snimanja i rentiranja. To je komforan i dizajnerski uređen stan, u kome rado radimo editorijale i modne fotografije, a pored iznajmljenog prostora, klijenti mogu od mene dobiti i usluge profesionalnog šminkanja i stajlinga, dodaje Zorana.

Fotografije su nastale u prelepom apartmanu Aurora koji se nalaziu strogom centru Beograda.

Zoka ( za Milicu iz stila) Foto: Aleksandra Bogićević

Prelepe fotografije delo su profesionalnog fotografa Aleksandre Bogićević. Dugogodišnji rad i iskustvo krunisan je uspešnim projektom Telegraf Fashion koji je nedavno proslavio treći rođendan. Pred objektivom ove nadarene fotogarfkinje prodefilovalo je mnogo velikih imena iz sveta mode, a sarađivala je i sa mnogim poznatim ličnostima iz sveta muzike i filma. Lepota koja se pred njenim objektivom pokazuje u najlepšem izdanju je ono što stalno iskušava njen talenat, a nema tog izazova na koji ona nije sporemna da odgovori na profesionalan način. Rad sa njom i oživljavanje njene vizije pravo je zadovoljstvo za sve saradnike na projektu, a njena mašta i kreativnost dostojni su svakog divljenja.

Zoka ( za Milicu iz stila) Foto: Aleksandra Bogićević

(Telegraf.rs/Milica Krstić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA