Victoria's Secret angažovala prvog transrodnog modela

Pre manje od godinu dana direktor marketinga Victoria's Secret izjavio je da ne misli da bi trans-žene trebalo da budu deo njihove modne revije

  • 10
Valentina Sampaio Foto: Guliver/Pascal Le Segretain/Getty Images for L'Oreal Paris

Valentina Sampaio je navodno postala prvi transrodni model za Victoria's Secret.

U četvrtak, Sampaio je na svom Instagram profilu šerovala fotografiju na kojoj sedi u svlačionici i na kojoj je tagovala ružičastu liniju donjeg veša Victoria's Secret, i dodala haštegove #campaign, #vspink i #diversity.

Sutradan je objavila i video, ponovila iste haštegove i napisala "Never stop dreaming gente" ("Nikad ne prestajte da sanjate, ljudi").

U novembru 2018. godine, Ed Razek, direktor marketinga Victoria's Secret, naišao je na teške kritike kad je izjavio da ne misli da bi transrodna osoba trebalo da se pojavljuje u njihovim modnim revijama. Nakon toga je promenio mišljenje.

- Izvinjavam se. Da budemo jasni, apsolutno bismo angažovali transrodnog modela za reviju. Trans-modeli su nam dolazili na kastinge i, kao i mnoge druge devojke, nisu prošli. Ali nikad nije bio problem u rodu. Divim se i poštujem njihov put samopronalaženja - izjavio je Ed Razek za Vogue Runway.

U februaru 2017. godine, Sampaio je postala prvi transrodni model koji se pojavio na naslovnoj strani pariskog Vogue magazina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA