• 0

Ko je Koko Kapitan, miljenica Gucci-a i Vogue-a?

Neki od najintrigantnijih editorijala svetskih brendova kao što su Gucci, Paco Rabanne, Maison Margiela, naslovnice New York Times-a, Dazed-a, M Le Monde-a i Vogue-a neka su od dela 27-godišnje umetnice španskog porekla Koko Kapitan (Coco Capitan)

  • 0

Osim fotografija, ova interpretatorka Pop Arta kreira murale koji krase velike prestonice poput Londona, Njujorka, Šangaja... Za Coco je radno mesto svako na kome se trenutno nalazi i jedino što joj je potrebno, pored kreativnosti, je efikasan radni alat.

Svoju umetnost ispoljava kroz tri grane - fotografiju, slikarstvo i prozu. Iako često pronalazi inspiraciju na društvenim mrežama, do najoriginalnijih ideja dolazi napolju, kada završava svoje svakodnevne obaveze. U radu koristi lako prenosivi uređaj koji joj omogućava da nesmetano i istovremeno beleži sve što je okružuje. U saradnji sa HYPEBEAST-om, najpoznatijim portalom posvećenom uličnoj modi i trendovima, Koko je predstavila Galaxy Tab S6, novi tablet iz Samsunga koji svakodnevno koristi.

- Kada biram svoj radni alat, bitno mi je da je lak za korišćenje, da se prilagođava meni, a Galaxy Tab S6 mogu da držim u jednoj ruci, dok drugom slikam, što moje stvaranje čini jednostavnijim i udobnijim. Zabava i kreativnost su postali važan deo mog umetničkog izraza - kaže Koko.

Koko Kapitan, Samsung

Foto: Promo

Ona trenutno u Njujorku radi na novoj seriji slika, koristeći Galaxy Tab S6, kao važan deo ovog procesa. Kapitanine slike i fotografije pokazuju njeno urođeno razumevanje forme, netipičnih boja i kompozicije. Kombinacijom intimnosti kao i razigranosti u izrazu ona iskazuje prikrivenu socijalnu kritiku i zabrinutost oko vrednosti u društvu.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima