≫ 

Blogerka iz Moskve za "Telegraf" otkriva kako da se za male pare oblačite po poslednjoj modi

Svaka žena bi ovako mogla da uštedi od 30 do 50 odsto budžeta koji izdvaja za kupovinu garderobe

  • 3
Julija, blogerka Rusija Foto: broke_girl_julia

Devojke i žene u Srbiji, ali i u svetu, žele da nose odeću po poslednjoj modi, ali često novac bude glavna prepreka za to.

S pojavom sveopšteg konzumerizma i potrošačkog društva, velikih robnih kuća koje nude nepregledan asortiman garderobe ženski svet je više nego ikada zainteresovan za modu.

Ipak, kupovina čak i u uličnim lancima garderobe koje su pristupačnije od skupocenih brendova ume da bude atak na naš mesečni budžet.

Srećom, postoji način kako možete da nosite odeću po poslednjoj modi, a da ne potrošite pravo malo bogatstvo, a to je otkrila modna blogerka Julija iz Rusije koja na svom profilu na Instgaramu svakodnevno otkriva tajne kupovine jeftinih krpica na Ali Ekspresu.

Julija svakodnevno na svojoj stranici na Instagramu pokazuje odevne kombinacije koje je kupila za male pare i upoređuje ih sa originalima iz lanaca poznatih modnih kuća.

Ona je za Telegraf.rs otkrila koliko novca uspe da uštedi kupujući garderobu po poslednjoj modi sa pomenutog sajta.

  • Julija, odakle dolaziš i čime se baviš?

- Imam 24 godina i živim u Moskvi. Radim u marketinškoj agenciji sa različitim brendovima za lepotu.

Julija, blogerka Rusija Foto: broke_girl_julia
  • Kako si došla na ideju da napraviš ovakvu Instagram stranicu?

- Već nekoliko godina unazad poručujem garderobu sa Ali Ekspresa i prijatelji me redovno ispituju gde sam kupila stvari. Često su šokirani kada čuju cene. Tako sam odlučila da radim to preko Instagrama. Znam da devojke danas žele da budu moderne, ali su cene frustrirajuće u mnogim radnjama, a ja pokušavam da dokažem da možete da pronađete sjajne stvari, a da pri tome ne potrošite čitavo bogatstvo.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Yulia 😀 (@broke_girl_julia) on

  • Glavna tema na tvom profilu je original vs kopija, da li možeš da nam kažeš koja je stvarna razlika u kvalitetu garderobe i da li su lažnjaci zaista manje kvalitetni od originala?

- Pokušavam da govorim o raznim stvarima, ne samo o kopijama iz Zare i ostalih poznatih prodavnica, budući da na Ali Ekspresu imate mnogo originalnih prodavnica kao što su mnogi koreanski brendovi koji prodaju autentičnu garderobu. Ipak, moja publika mi traži da im pokazujem upravo taj, original vs kopija sadržaj.

Julija, blogerka Rusija Foto: broke_girl_julia

- Što se kvaliteta tiče, on zavisi od mnogo stvari. Često je sva ta gaderoba šivena u istoj fabrici u Kini i kvalitet je isti. Nekada samo kopiraju stilove, ali koriste lošiji materijal. Tada morate pažljivo da čitate informacije o proizvodu koji kupujete onlajn i obavezno pogledate ocenu stvari.

- Posebno bih izdvojila brednove na Ali Ekspresu kao što su Only i Vero Moda čije su cene veleprodajne, pa ih možete kupovati za male pare.

  • Koliko novca mesečno potrošiš na odeću sa Ali Ekspresa?

- Obično potrošim između 5 i 15 hiljada dinara mesečno. Sebe bih mogla da nazovem šopingholičarkom jer obožavam da kupujem. Kupovina na Aliju mi očigledno štedi mnogo novca.

Julija, blogerka Rusija Foto: broke_girl_julia
  • Koji je tvoj najjeftiniji autfit i koliko novca si potrošila na jednu kombinaciju od glave do pete?

- Izdvojila bih autfit sa vunenim braon kaputom koji me je koštao ukopno 8 hiljada dinara, a kupila sam i čizme i kaput i farmerke i dve majice.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Yulia 😀 (@broke_girl_julia) on

  • Koliko bi novca svaka žena mogla da uštedi ako bi stalno kupovala "lažnu" garderobi na internetu?

- Ne ohrabrujem žene da samo kupuju odeću na Ali Ekspresu, ali mnoge stvari tamo možete da pronađete po nižim cenama. Generalno, mislim da bi svaka žena mogla da uštedi od 30 do 50 odsto budžeta koji izdvaja za kupovinu garderobe.

Video: Karleuši smo dali 60 sekundi da se obuče od glave do pete

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ina

    3. decembar 2019 | 16:42

    Zara je vec jeftina radnja, najbolje da kupujem kopije jeftinih brendova... mada ne bih nikad nosila ni kopiju skupog, ako ne mogu da priustim original ne moram to ni da imam zaista. A aliexpress i ja volim, cesto nadjem svasta tamo, novogodisnje ukrase, lampice, usb memorije, neke dodatke za kola vrlo zgodne, svasta se moze naci, ali da ne mora da bude kopija nekog brenda

  • Zoki

    3. decembar 2019 | 20:10

    Sestra blogerka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA