Poznata glumica iskritikovala haljinu Natali Portman, a onda joj je ona oštro odgovorila

Natali Portman se našla na meti osude zbog haljine koju je odabrala da obuče na dodeli Oskara

  • 1
Natalie Portman Foto: Tanjug/AP

Poznata američka glumica Natali Portman prošetala je crvenim tepihom na 92. dodeli Oskara noseći ogrtač na kojem su bila izvezena imena rediteljki koje nepravedno nisu nominovane za Oskara.

I dok su mnogi ostali oduševljeni Natalinim hrabrim potezom, pojedinci nisu bili impresionirani ovim modnim izborom odnosno porukom koju on šalje. Među njima je i njena koleginica, glumica Rouz MekGovan, najpoznatija po ulozi Pejdž Metjuz u seriji "Čari", koja je javno osudila ovaj čin.

Natalie Portman Foto: Tanjug/AP

U poruci koju je objavila na svoj lični fejsbuk profik, Rouz je nazvala Natali "licemerom" i istakla da je zapravo "u celoj karijeri radila samo sa dve režiserke", tako da ne razume zašto je svi nazivaju "hrabrom".

- Natali, radila si samo sa dve režiserke u svojoj veoma dugoj karijeri, a jedna od njih si ti. Imaš svoju kompaniju za produkciju koja zapošljava samo jednu ženu režisera, odnosno tebe  - započela je Rouz.

Glumica nije štedela reči te ju je potom optužila da "sve vreme glumi da se zalaže za druge žene"...

Rose McGowan, Rouz MekGovan Foto: Guliver/Mike Windle/Getty Images for Art of Elysium

- Ti si najnovija, u dugom nizu glumica, koja glumi da brine o drugim ženama. Glumice koje se navodno zalažu za prava žena, ali u stvarnosti uopšte ne rade ništa. Dok ti i tvoje koleginice glumice ne postanete stvarni, učini nam uslugu i baci svoj ogrtač kojim promovišeš aktivizam -  zaključila je.

Posle ovih komentara koji su izazvali burne rekacije internet publike, posebno onih koji prate rad cenjene holivudske glumice, oglasila se i Natali Portman koja je imala spreman odgovor...

- Slažem se za gospođom Mekgovan da je neprikladno zvati me "hrabrom" jer nosim odeću sa izvezenim imenima žena. Hrabrost je pojam koji se usko povezuje sa spremnošću da žrtve seksualnog zlostavljanja ustanu i svedoče protiv producenta Harvija Vajnstina tokom proteklih nekoliko nedelja, uprkos činjenici da su bile izložene neverovatnom pritisku - napisala je u svom saopštenju.

Natalie Portman Foto: Tanjug/AP

Portmanova je potom odgovorila i na Rouzine tvrdnje da je radila samo sa dve režiserke...

- Tačno je da sam snimila samo nekoliko filmova sa ženama. U svojoj dugoj karijeri dobila sam nekoliko puta priliku da radim sa režiserkama - snimala sam kratke, reklame, muzičke spotove i igrane filmove sa Marijom Koen, Mirom Nair, Rebekom Zltovski, Anom Rouz Holmer, Sofijom Kopolom, Širin Nešat i sobom.  Nažalost, filmovi koje sam pokušavala da snimim, a nisam uspela u tome, sada su postali deo istorije - dodala je.

Američka glumica izraelskog porekla je potom objasnila sa kojim se sve izazovima suočavaju žene reditelji...

Natalie Portman Foto: Tanjug/AP

- Nekoliko puta sam pomagala da se žene režiserke angažuju na projektima i videla sam uslove sa kojima su se suočavale na radu. Nakon što su napravljeni, režiserske su se suočavale se sa poteškoćama da uopšte njihovo delo dođe do festivala, da se filmovi distribuiraju i dobiju priznanja zbog "čuvara" koji se nalaze na svim nivoima. Želim da kažem da sam pokušala i nastaviću i dalje da pokušavam - hrabro je kazala Natali.

Šta vi mislite? Da li je Natali Portman nepravedno optužena za licemerstvo? 

(K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    14. februar 2020 | 13:41

    Inače mi ide na živce, a ovde je kao tetka koju ne volim jer je cicija:)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA