≫ 

Sve veći broj slavnih dama nosi provokativan trend, a ne slute kakav uticaj ima po zdravlje

Pirsinzi su se vratili u modu

  • 0
Rijana Foto: Tanjug/AP

Bilo da ste ljubitelj minđuša za pirsing ili ne, dobro je znati da se ovi neobični komadi nakita, namenjeni za ukrašavanje tela, vraćaju u modu.

Sudeći po crvenom tepihu, veliki broj slavnih dama je odlučilo da svoje uši ukrasi minđušicama postavljenim na spoljašnji deo uha koje, zahvaljujući svetlucavosti i skupocenoj izradi, izgledaju veoma elegantno i glamurozno.

Glumica Skarlet Johanson je predvodnica ovog trenda, a nedavno ga je i predstavila na žurci koja je usledila nakon dodele Oskara. Takođe Rijana, Dženifer Lorens i Eli Gulding veoma često nose ovu vrstu nakita na najrazličitijim svečanostima.

Skarlet Johanson Foto: Tanjug/AP

Međutim, postavlja se pitanje kako nošenje pirsinga na uvetu utiče na zdravlje? 

Kako na našem uvetu ima 200 akupunturnih tačaka, postoji verovanje da zapravo ova vrsta pirsinga može da pomogne u lečenju migrena. 

Prema britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, akupunktura podstiče živce ispod kože i mišićnog tkiva. To dovodi do toga da telo proizvodi endorfin, neurotransmiter koji ublažava bolove.

Naučnici još uvek nisu dokazali da li zaista ova vrsta pirsinga može da ublaži migrene, ali ne isključuju tu mogućnost.

- Neki ljudi koji su uradili pirsing na uhu doživeli su poboljšanje stanja sa svojim migrenama. To nije formalno dokazano studijom, ali ako osoba voli pirsnge i pati od čestih glavobolja, ovo rešenje vredi razmotriti. Budući da pirsinzi nisu preterano skupi, to može biti vrlo ekonomičan alternativni tretman”, napisao je dr Tomas Con na svom blogu.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA