≫ 

Visoka higijena, a ne moda: Dior i Givenchi proizvode besplatne dezinfekcione gelove za ruke

Proizvođači luksuznih parfema uključili su se u borbu protiv korona virusa i prave neophodne higijenske proizvode za francuske zdravstvene organe

  • 0
Diorova modna kolekcija za jesen zimu 2020. Foto: Tanjug/AP/Michel Euler

U Francuskoj se broj slučajeva zaraženih novim korona virusom približio broju od 5.300, a smrtno je stradalo 127 osoba. Zbog toga će neki od najpoznatijih luksuznih brendova u zemlji preći sa proizvodnje parfema na sredstva za dezinfekciju ruku.

Konglomerat luksuzne robe LVMH, matična kompanija Christian Diora, Guerlaina i Givenchija, želi da pomogne francuskim zdravstvenim vlastima tako što će proizvoditi sredstva za čišćenje i to besplatno, prenosi CNN.

LVMH je saopštio da od 16. marta koristi sve proizvodne pogone svojih parfemskih i kozmetičkih brendova za proizvodnju velikih količina hidroalkoholnog gela, odnosno sredstva za dezinfekciju ruku.

Gel će biti isporučen francuskim zdravstvenim vlastima i Javnim bolnicama Pariza, mreži od 39 nastavnih bolnica koje svake godine leče više od 8 miliona pacijenata, kako se navodi na njihovom vebsajtu.

- Ovom inicijativom LVMH namerava da pomogne u rešavanju rizika od nedostatka proizvoda u Francuskoj i omogući većem broju ljudi da nastave da preduzimaju prave akcije kako bi se zaštitili od širenja virusa - navodi se u saopštenju kompanije.

Potez LVMH-a prouzrokovan je raširenom nestašice sredstava za dezinfekciju ruku širom sveta. U SAD, guverner države Njujork Endru Kuomo najavio je prošle sedmice da će država proizvoditi sredstva za pranje ruku angažujući zatvorenike.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti kažu da je pranje ruku sapunom i vodom još uvek najbolji način da se spreči prenošenje koronavirusa. Da bi sredstvo za čišćenje ruku bilo efikasno, mora imati najmanje 60% alkohola, navode oni.

Video: Kako da sami napravite sredstvo za dezinfekciju

(V.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA