Armani svoju modnu kuću iz Pariza premešta u Milano

Modna kuća Armani obaveštava da će usluge kreiranja modela učiniti dostupnim kupcima

  • 2
Đorđo Armani, Giorgio Armani Foto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Svetski poznati modni kreator Đorđo Armani odlučio je da svoju kuću visoke mode iz Pariza, gde je od 2005. godine, premesti u Milano i da ubuduće predstavlja svoje nove kolekcije u istorijskom sedistu firme u Palati Orsini, u Milanu.

Predstavljanje nove kolekcije biće u skladu sa pandemijom korona virusa u svetu i ona “neće biti sezonska” već kolekcija za zimu i ponešto za leto.

Prolećna sezona je sa tačke gledišta modanih kreatora, i modne industrije, zbog totalne blokade svih javnih aktivnosti, propuštena, a svet mode čekaju brojne promene. Tako modna kuća Armani obaveštava da će usluge kreiranja modela učiniti dostupnim kupcima: da će oni moći da učestvuju i predlažu izmene velikog boroja modela, sadašnjih i onih iz prethodnih kolekcija, da će moći da biraju tkanine i zahtevaju promene u kroju.

Ove promene su uskladu sa odlukom kuće Armani od pre mesec dana više ne proizvodi kolekcije koje će biti u stilu “iskoristi i baci”, već da će svoju ponudu uskladiti sa novom situacijom izazvanom pandemijom.

Đorđo Armani, muška kolekcija za jesen-zimu 2020/2021. Foto: Tanjug/AP

Dizajner je već otkrio da će muške i ženske kolekcije Giorgio Armani i Emporio Armani biti predstavljene u septembru takođe u Milanu.

Pre mesec dana, u pismu časopisu WWW, Armani je skrenuo pažnju na potrebu da se modni sistem uspori i uskladi sa sezonama i najavio da će svoje kolekcije “spremno za nošenje” (ready to wear) ostaviti u prodavnicama barem do početka septembra, što je po njegovim rečima i prirodno i da će to od sada biti politika kuće.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cat

    8. maj 2020 | 14:48

    Bravo, umorni smo od instant trendova, brzog menjanja mode, telefona, tehnike i sl. pri cemu je vek tih prpizovda samo dok traje garancija. Zatpani smo robom loseg kvaliteta i reklamama iste. Treba da se proizvode stvari koje su kvalitetne i dugo upotrebljive.

  • Jasim

    8. maj 2020 | 12:37

    Ovaj kao vostana figura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA