Evo kako se promenio stajling i govor tela Melanije Tramp u odnosu na izbore 2016. godine

Od nežne supruge do ozbiljne žene spremne na borbu

  • 1
Melania Trump izbori Foto: Profimedia/Robyn BECK/AFP, Tanjug/AP

Melanija Tramp aktivno je podržala svog supruga Donalda Trampa u predizbornoj kampanji za predsedničke izbore u SAD. Ako uporedimo stav i pristup prve dame sada i pre četiri godine, možemo da primetimo očigledne razlike.

Poslednjih nekoliko meseci Donald putuje Sjedinjenim Državama kako bi se obratio biračima i prisustvovao skupovima. Melanija je često pokazivala podršku suprugu i pratila ga. Pored toga što stoji uz predsednika, prva dama je i sama održavala govore kako bi apelovala na glasače.

To je nešto što je Melania učinila i kada se Donald kandidovao za predsednika 2016. godine, međutim, ove godine se postavila na drugačiji način.

Stručnjak za govor tela, Džudi Džejms, uporedila je govor tela prve dame tokom Republikanske nacionalne konvencije 2016. i 2020. godine.

- Prvi utisci su od vitalne važnosti u poslovnom i političkom svetu. Očigledno je da Melanija želi da se na nju gleda kao na ozbiljniju i asertivniju ženu - rekla je Džejms za portal "Express".

Melanija je radila kao model i često pokazuje svoju ljubav prema modi i dizajnerskim odevnim komadima. Džudi smatra da kada uporedimo njen izgled od pre četiri godine, možemo da primetimo da je glamur i modu ostavila po strani tokom predizborne kampanje ove godine.

Melanija Tramp Foto: Tanjug/AP

- Pre četiri godine Melanija je birala elegantne i glamurozne haljine, a sada je izašla na govornicu u daleko jednostavnijim odevnim komadima. Time je sebe htela da predstavi kao ozbiljnu i odgovornu ženu, koja je svesna trenutnog stanja u svetu - smatra Džejms.

Pre četiri godine Melanija je predstavljala simbol majke i supruge. Njeni pokreti su bili nežni, a garderoba izričito ženstvena. Međutim, tokom ovogodišnje kampanje, čini se da je njen pristup bio više usredsređen na borbu.

- Haljina je podsećala na vojnu uniformu žene koja je izašla da se bori za posao svog supruga - objasnila je Džudi.

Iako se razlike mogu primetiti u Melanijinom stilu i pristupu, Džudi je tvrdila da se ona nije mnogo promenila u pogledu tehnika govora koje koristi. Malo toga se promenilo u Melanijinim verbalnim i neverbalnim tehnikama.

- Njeno karakteristično mahanje publici i način na koji se uvek obraća auditorijumu, a ne kameri, sugerišu da je Melanija veoma svesna svoje popularnosti i zna kako to može da iskoristi na najbolji način - zaključila je Džudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA