Šest korisnih saveta kako izabrati sat po meri

Prilikom kupovine ručnog sata treba obratiti pažnju na nekoliko važnih detalja

  • 4
G-Shock M-RG G2000HT Foto: Casio

Bilo da su klasičnog, sportskog ili modernog dizajna, ručni satovi su jedan od najboljih i najvrednijih poklona. Od 1868. godine i nastaka prvog ručnog sata pa do danas, menjali su ne samo dizajn već i ulogu te na savremenim modelima, uz vreme i datum, možemo precisno da pratimo mesečeve mene, dubinu i pritisak vode, pređene korake i izgubljene kalorije…

S&L Jokić Foto: Promo

Poseban povod i prilika nisu potrebni da biste nekog obradovali ručnim satom. Smatra se vrednim poklonom ali i sjajnim asesoarom.  Dok je na ruci, konstantan je podsetnik na onog ko ga je poklonio. Može biti i investicija, prenositi se i sa generacije na generaciju, a vremenom pojedini satovi dobijaju na vrednosti kao vintidž komadi.

S&L Jokić Foto: Promo
S&L Jokić Foto: Promo

Izboru ručnog sata, posebno danas kada je ponuda velika, treba pažljivo prići. Evo nekih korisnih saveta kojima se možete voditi:

-  Uzmite u obzir karakter osobe kojoj poklanjate, koliko i u kojim prilikama će ga nositi.

-  Ako imate dileme, najsigurniji izbor su satovi minimalističkog i klasičnog dizajna - ne izlaze brzo iz mode, a savršeno se uklapaju uz svaki stil oblačenja.

S&L Jokić Foto: Promo

Za one osobe koji se usuđuju da budu različite, birajte satove smelog i prepoznatljivog dizajna poput onih iz kolekcije Police.

S&L Jokić Foto: Promo

-   Obratite pažnju na veličinu kućišta sata. Ukoliko je kućište premalo ili preveliko, može izgledati neodgovarajuće na ruci onoga kome poklanjate sat. Večina ženskih satova ima kućište promera 32-40mm, a muških od 42 do 50mm.

-   Unutrašnji mehanizam sata važna je kategorija pri izboru. Kvarcni mehanizmi koriste bateriju, automatski se pokreće pokretanjem vaše ruke, dok oni mehanički zahevaju povremeno navijanje.

S&L Jokić Foto: Promo

-   Narukvica sata u velikoj meri utiče na njegov izgled, a da li ćete izabrati sat sa kožnom, metalnom ili gumenom narukvicom, stvar je ukusa kao i odraz potreba i navika. Za aktivne osobe koje se bave sportom, narukvica od gume je mnogo praktičnija od kožne.  Metalna narukvica je najotpornija, a svakako je i najelegantnija.

S&L Jokić Foto: Promo

-   Vodite se idejom da za raspoloživ budžet odaberete najbolji mogući model. Na svu sreću, danas na domaćem tržištu postoji velika ponuda renomiranih brendova. Proverite dostupnost servisa kao i distributerske mreže kao važnih stavki u održavanju i servisiranju sata.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA