Intelekt i sofisticirana lepota koja zrači: Sara Kljajić je nova zvezda "Telegraf Editorijala"

Upoznajte Saru koja je ulepšala novi "Telegraf" modni editorijal kreacijama modnog studija Hermanas

  • 1

Sara Kljajić ima 24 godine i rođena je u Kruševcu. Nakon završene treće godine kruševačke Gimnazije dobila je prestižnu United World Colleges (UWC) stipendiju koja joj je omogućila da poslednje dve godine srednje škole završi u Hong Kongu.

- Dobijanje stipendije je nešto najlepše što mi se dogodilo u životu, jer mi je to iskustvo kasnije otvorilo vrata za mnoge druge profesionalne i lične uspehe. To je bio moj prvi odlazak iz Srbije u inostranstvo i prvi susret sa Azijom. Zahvaljujući toj stipendiji počela sam da učim kineski jezik i zaljubila se u lepote Azije. Za te dve godine uspela sam da obiđem Kinu, Filipine, Indoneziju, Kambodžu, Singapur i Australiju - kaže Sara.

Potom je dobila punu stipendiju za osnovne studije u Americi. Studirala je ekonomiju i kineski jezik, tri godine na Midlberi koledžu u Vermontu u Americi, a godinu dana na Oksford Univerzitetu u Velikoj Britaniji.

- Neke od najdragocenijih uspomena nosim sa Oksforda gde sam pohađala Kibl koledž, na kome je snimljen film Hari Poter. Svaki put kada bih otišla u čuvenu menzu sa dugačkim stolovima osećala bih se kao u filmu - dodaje ona.

Posle šest godina provedenih u inostranstvu, u Srbiji je već godinu dana. Sada radi kao portfolio menadžer u jednoj inostranoj banci kod nas, a želja joj je da započne karijeru u investicionom bankarstvu u Londonu, gradu koji joj se najviše dopada.

Sara ima veliku strast i prema stranim jezicima. Pored engleskog i italijanskog, tečno govori i kineski jezik.

- Manekstvom sam se relativno kratko bavila pre odlaska u inostranstvo, a onda sam odlučila da se posvetim studijama i tu sam postizala velike uspehe. Moja najveća podrška oduvek je bila moja porodica, prvenstveno mama, sestra bliznakinja Nađa i očuh - kaže Sara.

Njena omiljena fizička aktivnost je brza šetnja po parku. Nakon boravka u planinskom i ruralnom Vermontu gde je studirala, počela je da posvećuje puno pažnje zdravoj i organskoj hrani, prvenstveno zbog zdravlja, jer je za njenu dobru liniju ipak, kaže, najviše zaslužna genetika.

- Nemam dečka. Muškarac me osvaja manirima, poštovanjem i inteligencijom. Najviše me privlače momci koji su strastveni i uspešni u svom poslu- rekla je Sara za Telegraf.

Model: Sara Kljajić

Dizajner: modni studio Hermanas

Zahvaljujemo se hotelu Crystal

Autor fotografija je Janko Maslovarić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA