≫ 

Vojnički dezen je opet u modi i žene ga obožavaju: Kombinuje se lako i bez greške

Vojnički stil je zvanično postao popularan polovinom 20. veka, kada je vojna uniforma dizajneru Iv Sen Loranu poslužila kao inspiracija za novu kolekciju

  • 1
moda, jakna, čizme, teksas košulja Foto: Shutterstock

Ove sezone modna scena u znaku je "militari" stila. Muškarci u vojnoj uniformi poslužili su kao inspiracija mnogim poznatim dizajnerima, tako da u novim kolekcijama dominiraju prepoznatljive boje i forme.

Oštri krojevi, istaknuta ramena, karakteristični detalji, dezeni i boje čine celokupan izgled moćnim i unikatnim. Iako je vojnički dezen više zastupljen na komadima muške garderobe, on jednako dobro stoji i ženama koje ga vrlo rado nose.

Tipične vojničke boje, maslinasto zelena, siva, bež i teget plava, praktične su za kombinovanje, a modni stručanjaci su odlučili da vojnički print krasi ženske jakne, pantalone, majice, ali i haljine i suknje. 

Vojnički stil je zvanično postao popularan polovinom 20. veka, kada je vojna uniforma dizajneru Iv Sen Loranu poslužila kao inspiracija za novu kolekciju.

Ukoliko je i vama potrebno malo inspiracije koja bi vam pomogla da izaberete svoj komad u ovom dezenu, mi smo za vas pripremili četiri kombinacije sa kojima nikada nećete pogrešiti:

1. Maskirna vojna jakna i teksas

Jakne inspirisane vojničkim stilom su se vratile u modu i kolekcije modnih kuća su pune odeće koja je inspirisana ovim dezenom. Vojna jakna je savršen odevni komad koji može da se nosi u mnogim prilikama, čak i sa elegantnim haljinama, a idealno se kombinuje sa teksas farmericama.

2. Kombinacija za svaki dan

Militaristički stil oblačenja je u trendu već nekoliko sezona, a sudeći po fotografijama modnih blogerki, vojničke farmerice su veoma poželjan komad. Savršen su izbor za svaki dan, ali ih, isto, uz crnu rolku ili belu košulju možete nositi i na posao.

3. Teddy vojnički kaput

Svi pravi ljubitelji mode znaju da je dobar kaput trajna i isplativa investicija.Osim što su udobni, ovi kaputi su i veoma topli, lako se kombinuju i mogu se pronaći u raznim dezenima, bojama i dužinama.

4. Vojnička suknja

Ukoliko želite da i ove zime budete u trendu i izgledate moderno, birajte suknju. I to ne bilo koju, već onu sa vojnim dezenom i dužinom ispod kolena. Kada obučete ovu suknju, nakit i upadljiva šminka vam nisu potrebni, jer je ona sasvim dovoljna da budete primećeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA