≫ 

Ona je prvi je model sa Daunovim sindromom za modni brend Guči: Ima 19 godina i veruje u sebe

Sa samo 18 godina je već sarađivala sa brendovima kao što si Superdrug i Vodafone

  • 2

Eli Goldstajn (19) iz Velike Britanije je dokaz da jedan hromozom više ne može da zaustavi nameru da osoba ostvari svoje snove.

Ova prelepa devojka je prvi model sa Daunovim sindromom koju je angažovao poznati modni brend Guči.

Sa samo 18 godina je već sarađivala sa brendovima kao što si Superdrug i Vodafone. Onda je došao na red i Guči, a cela kampanja o njihovoj saradnji je objavljena u časopisu Vog.

Kada su se njene fotografije opojavile na Gučijevom Instagram profilu, njena popularnost je počela vrtoglavo da raste, a sada je prati više od 88.000 ljidi.

- Zaista sam uživala kao model i svidelo mi se da nosim Gučijevu haljinu. Ponosna sam na fotografije i volela bih da postanem slavna. Radujem se i saradnji s drugim brendovima - rekla Elie.

Njena mama ističe da je još od malih nogu volela da učestvuje u raznim aktivnostima i otkriva da je pohađala časove  glume i plesa od pete godine.

- Gluma je njena strast i učestvovala je u puno predstava. Rado izlazi i želi da je drugi čuju i vide. Ima sjajno pamćenje što joj pomaže da zapamti scenario - kaže ponosna mama.

Žena iz agencije za koju je Eli pre četiri godine počela amaterski da radi kao model kaže da je ovo veliki korak u modnoj industriji.

- Brendovi sad ne mogu da kažu kako javnost ne želi da vidi modele s invaliditetom, jer im je Elina objava na Instagramu pokazala drugačije. Inkluzija svih ljudi u industriju je važna, ne samo zbog njihovih prava i etičkih načela, nego jer ima i poslovnog smisla - kaže Laura iz agencije i dodaje:

- Ona je je predivna iznutra i spolja. Veoma je profesionalna, donosi radost u svaku prostoriju. Prirodno je lepa, a ima veštine koje su potrebne za ovaj posao. Za nju to znači sve, kao i za njenu porodicu i društvenu zajednicu. Zaista se nadamo da će i brendovi to prepoznati i uključiti modele s invaliditetom u svoje kampanje. Na ovom svetu ima mesta za sve. 

Dok modna industrija razmišlja šta dalje, Eli jedva čeka sledeći projekat.

- Želim da budem na naslovnicama svih časopisa na svetu. Luj Viton, Šanel - stižem - zaključila je Eli.

Video: Zbog genetske bolesti su rekli da neće moći da se bavi sportom: A ona je postala šampionka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    12. decembar 2021 | 17:05

    Bezazlene duse, kad si najtuzniji oni vam mogu izmamiti osmeh na licu,treba covek biti dobronameran prema njima

  • Licemerka

    12. decembar 2021 | 17:18

    👏❤️🌹

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA