Pleteni prsluk je komad koji se vratio u velikom stilu: 5 kombinacija za sve prilike

Preko košulje, rolke, majice, a posebno su pogodni za slojevite oblačenje

  • 1
Moda, žena, prsluk Foto: Shutterstock

Kada čujete "pleteni prsluk", verovatno prvo pomislite na bakin ormar ili na vaš odevni komad koji se podrazumevao kada ste bili mali.

Ipak, tzv. vintage moda sve više je prisutna, pa se stari komadi vraćaju u novom ruhu. Tako je i sa pletenim ili prslucima od trikotaže, najčešće onima sa "V" izrezom.

Čak su i velike modne kuće, kao što su Prada i Dior pletene prsluke poslale na piste i učinile ih najmodernijim odevnim komadima počeviši od prošle, što se nastavilo i sa ovom sezonom.

Ovi komadi su i praktični i topli, lako se uklapaju i deluju ujedno i stilski, ali i moderno. Nosivi su u svim prilikama, preko košulje, rolke, majice, a posebno su pogodni za slojevite oblačenje.

Ovo su najpopularniji modeli:

1. Karirani motivi, kao nekada

Tokom decenija prošlog veka najpopularniji su bili prsluci sa pletenicama, kao i oni kariranog motiva. I danas je tako, mogu se pronaći u mnogo zanimljivijim bojama i kombinacijiama nego nekada.

2. Puniji, jednobojni prsluk

Jednostavna kreacija je topla i prikladna za bazične svakodnevne kombinacije sa belim košuljama i farmerkama.

3. U zemljanim tonovima

Fini stil odlikuju autfiti u toplim, zemljanim tonovima. Notu modernosti ovoj retro kreaciji daće široke kožne pantalone iz neobičnu košulju sa tzv. puf rukavima.

4. U pastelnim bojama

Karirani dezen u kombinaciji sa nežno plavom bojom biće prikladan za svaku priliku, a posebno kada uz njega obučete mini-suknju inspirisanu šezdesetim godinama.

5. Duži prsluk u klasičnim bojama

Uz ovaj komad, umesto patika, za večernji izlazak odaberite crvene čizme, što će vašem stilu dati poseban pečat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RADMILA

    17. decembar 2021 | 11:41

    Meni se ne svidjaju pleteni prsluci sem ovaj plav i ovaj braon preko košulje,ovi drugi nisu za oblačenje za prlece nisu za leto i jesen pretoplo,retko kada odgovara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA