≫ 

4 modna saveta zlata vredna: Uz njih će svaka žena biti kraljica stila

Bez obzira na modne trendove važno je da svaka žena ima svoj izgrađen stil odevanja

  • 0
Moda, roze, pink, kaput, haljina Foto: Shutterstock

Nije uvek nužno pratiti aktuelne modne trendove, da bi žena izgledala kao dama i pokazala da ima stila.

Naprotiv, praćenje mode po svaku cenu, često je pogrešno, jer nije baš svaki modni stil prilagođen svakoj osobi.

Zato je veoma važno da bez obzira na to šta je trenutno hit, svaka žena izgradi jedinstveni, njen modni stil koji će moći uvek da osveži nekim trendi komadom garderobe ili aksesoara i da u svakom momentu izgleda aktuelno.

Modni stručnjaci imju četiri ključna saveta za dame koje žele da izgrade svoj stil.

1. Izgradite lični stil

Ne budite od onih koji po svaku cenu prate modne trendove, ma kako da to zvuči zanimljivo i zabavno.

Ne može uvek svaki novi modni trend da nađe mesto u nečijem ormaru, jer postoje i stvari koje mogu da budu trenutno u modi, ali nekom ne pristaju.

Kao rezultat slepog praćenja trenda obično ćete dobiti pun ormar stvari koje je nemoguće kombinovati, koje se ne slažu uz modni stil i koje više nećete moći da nosite kada izađu iz mode.

Zato uzmite u obzir da su modni trendovi prolazni i razmislite o tome da izgradite lični modni stil u skladu sa svojim karakterom i ličnošću.

Pažljivom odabirom garderobe odredite koje stvari ćete uključiti u svoj modni stil. Birajte trendove koji se uklapaju, dobro kombinuju, koji vam dobro stoje i koji vam se zaista dopadaju.

Tek tada ćete zaista moći da izgradite modni stil, koji će odgovarati vašem ukusu i navikama. Stil uz koji ćete se osećati, ali i izgledati odlično, bez obzira na to šta je trenutni modni trend.

Pazite na veličini garderobe koju kupujete. Za savršen izgled je najznačajnije to da garderoba koju kupujemo bude odgovarajuće veličine.

Ako shvatite da veličina stvari koju probate, a koja vam inače odgovara, u ovom slučaju izgleda široko na vama, ili da je previše uska, isprobajte manji ili veći broj pre nego što je kupite.

Odgovarajuća veličina je apsolutni prioritet i osnova svakog besprekornog modnog stila.

Moda, suknja, džemper, torbica, čizme Foto: Shutterstock

2. Ulažite pametno

Naučite da kupujete korisno. Pred svaku kupovinu dobro pogledajte i "proučite" sadržaj svog ormara i uočiti šta je to što vam u njemu nedostaje.

Nemojte bacati novac na preskupe stvari koje vam ne trebaju.

Kupite kavalitetnu tašnu, kaiš i obući i na tome ne štedite. Kada je reč o garderobi, savet je da veći novac date za kaput ili jaknu, kao i farmerke.

Ove stvari birajte tako da budu što kvalitetnije, skrojene od što prijatnijih materijala i da se uklapaju u vaš lični stil. Razmislite kad ih kupujete, da bi trebalo da vam se uklope uz stvari koje već imate kod kuće u garderoberu, ali i da mogu da mogu da se kombinuju sa različitim modnim stilovima.

Vrlo brzo ćete videti kako samo jedna kvalitetna torba i par cipela u potpunosti mogu da promene vaš izgled i imaju neverovatan uticaj na vaš stil.

3. Naučite da se adekvatno obučete za svaku priliku

Veoma je važno da znate da uskladite garderobu koju imate sa prilikom za koju se spremate.

Žena sa stilom neće u popodnevnu šetnju nositi haljinu sa šljokicama.

Poslovni stajling podrazumeva izvesne kodekse oblačenja i pre svega, zahteva uredan i sveden izgled, dok je za večernji izlazak dozvoljeno eksperimentisanje i uglavnom su estetika i atraktivan izgled najvažniji.

Proučite bonton u oblačenju, šta se sa čim kombinuje od materijala, ali i odevnih predmeta.

Recimo, kombinezon je idealan komad garderobe koji je iskoristiv u mnogim prilikama, ako znate da ga prilagodite istim na adekvatan način. Na primer, elegantan ceni kombinezon na sastanku možete nositi uz poslovnu tašnu, a kada pravo sa posla odlazite na večeru, dovoljno je zameniti torbu večernjom, a cipele elegantnijim.

Od svega je najvažniji osećaj koji imate u garderobi koju nosite. Ako vam u njoj nije prijatno i ne osećate se dobro i samouvereno, sve drugo "pada u vodu".

žena, haljina, sako, crveni karmin, torbica Foto: Shutterstock

4. Pazite na izbor šminke

Ovo je takođe, uz garderobu bitna stvar koja će vašem izgledu dati određenu notu.

Pazite da šminku uklapate uz garderobu koju nosite i da napravite razliku između one za dan i za veče.

Uz dnevne odevne varijante ne koristite jaku šminku, a naročito izbegavajte ruževe u jakim bojama poput crvnih tonova.

Malo truda vam je potrebno i lako ćete naučiti da kombinujete dnevnu šminku sa dnevnom garedrobom, što će vam dati savršen izgled.

I ne zaboravite: veoma je važno da vaš modni stil prati vaš karakter i ličnost, a to ćete lako prepoznati po tome u čemu se najbolje osećate i šta "lako" od garderobe nosite, a da se u tome osećate samouvereno i prirodno.

Video: Modna kolekcija za kojom su dame poludele: Ovo je sve što žene žele!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA