5 stvari koje svaki roditelj mora da uradi ako primeti da je dete nesrećno

San svakog roditelja je da njegovo dete bude srećno i zadovoljno, a panika nastaje kada shvati da nije tako

  • 5

Roditelji su spremni na svaku žrtvu zarad sreće svog deteta, ali se nađu u panici kada primete da to nije tako i počnu da se osećaju kao da su podbacili.

Ako odgovorite sa "da" na samo jedno od ovih 7 pitanja - možete da kažete da ste uspešni i srećni u životu

Dečak koji je od rođenja bio zatočen u tamnici: Ne zna šta su WC, svetlo i vrata, za hemijske olovke misli da su špricevi (FOTO) (VIDEO)

Imala je 18 pobačaja, potrošila je preko 100.000 evra da dobije dete, a onda joj je život spremio iznenađenje ravno čudu

Vaša deca treba da budu srećna, ali ona ne mogu da budu srećna sve vreme. Ako malo bolje razmislite, ni vi niste srećni sve vreme, zar ne? Imate različita osećanja koja se prepliću: sreća, bes, tuga, a ponekad i usamljenost. Ako želite da vaše dete bude stalno srećno, onda im šaljete pogrešnu poruku jer će im to doneti razočarenje na duge staze. Sve više svet se koncentriše oko deteta, piše Yourtango. Evo male pomoći. Kada se prisetite perioda kada ste vi bili dete, da li ste imali sve što ste poželeli? Da li ste sve vreme bili srećni?

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ako se brinete da li je vaše dete nesrećno, onda obratite pažnju ovih 5 stvari.

1. Zapamtite da ne možete da im kupite sreću

To je kao kada pokušavate da kupite njihovu ljubav, nije jednsotavno moguće. Vaše dete najviše na svetu želi vas, zato provodite što više vremena možete sa decom.

2. Pomozite im da steknu prijateljstva na duge staze

Svima nama trebaju prijatelji i vaše dete će ovde trebati pomoć. Pričajte im o tome šta je u prijateljstvu bitno i kako se ono razvija. Pokušajte da vaše dete ne seljakate iz škole u školu već da ono ima konstantnu grupu prijatelja oko sebe, osim ukoliko ne postoje opravdani razlozi za prebačaj poput nasilja.

Foto: Pixabay

3. Uživajte u ulozi roditelja

Koliko često vas dete vidi srećne? Roditeljstvo je teško, ali ne dozvolite da vam dete vidi umor i tugu na licu, pogotovo nervozu. Morate da im pokažete koliko vam je stalo do njih i da volite što ste roditelj.

4. Učite od vašeg deteta

Deca su sjajni izvori različitih lekcija. Uživajte sa njima i zajedno otkrivajte svet. Njihov ugao gledanja je mnogo bolji i vedriji od našeg.

5. Naučite dete da je sreća stvar izbora

Kada se probudite, imate izbor kako ćete provesti dan. Možete da sedite i kukate ili da se zabavite. Ona će ovo naučiti najbolje na vašem primeru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIvan

    21. oktobar 2017 | 18:40

    Imam dva unuka jedan tri i po godine,drugi godinu dana,ljudi moji vece srece od mene nema,za svoga sina nisam imao vremena,a za unuke sada uvek,vi nemate pojma kako sam ja sretan sa njima.

  • Стрелок

    21. oktobar 2017 | 21:53

    Дајте му прилику да проводи доста времена са бабом и дедом. Купите му штене. Учите га нове ствари. Ако има бар 9-10 научите га да вози кола. Водите га у природу...

  • Nele

    21. oktobar 2017 | 15:40

    eto samo nek ga ostavi na miru da on isto da nek bude nesrecno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA