Čudo od života: Lekari su je otpisali, ali iako je rođena teška samo 400 grama lavovski se izborila za život

Rođenje deteta je najsrećniji momenat u životu roditelja

  • 10

Radost zbog dolaska bebe na svet može da izostane ukoliko se roditelji i beba suoče sa problemom, pa se radovanje pretvori u borbu za opstanak.

5 stvari o abortusu koje svaka žena mora da zna

Tužan i težak početak obeležio je dolazak na svet malene Manuši koja je rođena sa samo 400 grama, a bila je dugačka 21,8 centrimetra.

Njena borba počela je 15. juna 2017. godine, kada je visoki pritisak od koga je patila njena majka u trudnoći doveo do gubitka kiseonika zbog čega je ona bila u opasnosti. Doktori su odlučili da zbog toga malenu devojčicu donesu na svet carskim rezom.

Foto: Profimedia

Ovo je bila najteža odluka sa kojom može da se suoče i lekari i roditelji – izbor između života bebe i života majke. U ovom slučaju, Manuši nije bila prioritet. Ali, iako je imala samo 400 grama želja za životom je bila jaka.

-Borila se protiv svih zakona prirode, rekli su lekari.

Njeni roditelji, koji su u braku 35 godina, proveli su sedam meseci pored krevetića njihove devojčice koja je uspela da se izbori za svoj život. U početku, devojčica nije mogla da diše sama, da jede i bila je pod budnim okom lekara 24 sata. Sedam nedelja od rođenja počela je da uzima mleko, a 4 i po meseci kasnije mogla je da pije uz pomoć kašičice.

Ona je najmanja beba koja je rođena u Indiji i Južnoj Aziji. Pre Manuši, 2012. godine rođen je Babi Rajni koji je na rođenju bio težak 450 grama.

Foto: Profimedia

Prošlog četvrtka, nakon sedam meseci duge borbe, devojčica je izašla iz bolnice, piše Bild. Bilo je mnogo teških dana i mnogo prolivenih suza.

-Malena je htela da preživi. Njen mozak je strukturno normalan, a i oči se razvijaju normalno. Sada je lepa kao anđeo, a njeno ime znači "čovečanstvo". Njeni roditelji su pravi primer za celo društvo. Drugi ne bi imali snage da se tako snažno bore, izjavili su lekari.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA