Nastavnici zabrinuti: Deca sve manje znaju da protumače vreme na analognim časovnicima

Kazaljke na satu sve manje dece zna da protumači

  • 1

Britanske škole uklanjaju analogne satove jer učenici ne umeju da na osnovu ovakvih satova procene vreme i sada profesori rade na instaliranju digitalnih uređaja.

Tri najgore laži koje su nas naučili na časovima istorije

Učenici koji su polagali završne ispite u srednjim školama žalili su se dežurnim nastavnicima da imaju poteškoća sa analognim satovima jer nisu znali da procene vreme. Malkolm Trob iz Asocijacije školskih i fakultetskih lidera poručio je da su se mladi navikli na korišćenje digitalnih uređaja.

Foto: pixabay.com/Kazaljke predstavljaju veliki problem većini dece.

- Ova generacija nije toliko umešna u gledanju na tradicionalne satove kao one starije. Oni su navikli na digitalni prikaz vremena na svojim telefonima ili kompijuterima. Gotovo sve što imaju je digitalne forme, objasnio je on.

On je naveo da profesori žele da se njihovi učenici osećaju što je opuštenije moguće tokom ispita, a tradicionalni satovi u učionicama mogu da povećaju nivo nepotrebnog stresa.

- Ne želite da ih primoravate da podižu ruke da bi pitali koliko je sati. Škole će nesumnjivo raditi sve što je u njihovoj moći da učenici budu što smireniji, a prednost korišćenja digitalnih satova je velika jer je daleko teže pogrešno videti koliko je sati na ovim uređajima dok u isto vreme radite protiv tog vremena na ipitu, rekoa je Trob.

Foto: sxc.hu/Shark15/Većina dece zna da protumači vreme samo sa digitalnih časovnika.

Brojni profesori podelili su svoja iskustva na temu ovog problema na društvenim mrežama. Jedna profesorka u srednjoj školi rekla je da su u učionicama psotavljeni digitalni satovi jer mnogi mlađi učenici nisu mogli da se snađu sa analognim satovima. Ono što zabrinjava jeste i činjenica da je početkom godine javnost ostala šokirana izjavom pedijatra koji je upozorio da sve veći broj dece ima problem sa držanjem grafitne i hemijske olovke zbog preterane upotrebe tehnologije.

(Telegraf.rs/.021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. maj 2018 | 12:35

    Zasto ihbjedbostavno ne nauce!?Pa naravno ide se sve na to da se populacija macimalno zaglupi da postanemo obicni cipovani robovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA