Ovo je najveća tajna svih majki čija deca se zimi nikada ne razboljevaju

Pred nama je sezona gripa, a za sve zaposlene majke, to znači da moraju duboko da urone u svoju kutiju sa trikovima kako deca ostala zdrava i u školi, i kod kuće.

  • 4
roditelji, porodica, dete, family Foto: Pixabay.com / Psiholog otkriva 3-minutno pravilo koje bi svi roditelji trebalo da slede

Jedna od najvažnijih stvari jeste briga o dečijem imunitetu, a ključ za zdrav imuni sistem predstavljaju zdrava creva.

A što je imuni sistem jači, to su manje šanse da će se vaš mališan razboleti. Imuni sistem je odbrambeni sistem deteta koji reaguje na viruse, infekcije i bolesti. Bez njega, deca imaju veći rizik da se kući vrate slinavog nosa, sa temperaturom ili  nekim drugim simptom bolesti.

Infekcije respiratornog sistema predstavljaju najčešće infekcije u pedijatrijskoj populaciji od kojih deca u proseku obole 4-7 puta godišnje, dok ona koja borave u dečijim kolektivima (jaslice, vrtići, škole...) značajno češće.

Kada bolesna deca stvarno ne bi trebalo da idu u školu? Foto-ilustracija: Profimedia

Respiratorne infekcije se veoma brzo šire, jer se prenose kijanjem, kašljanjem ili neposrednim kontaktom obolelih sa zdravim osobama. Najčešće su virusnog porekla, uglavnom traju kratko, protiču bez komplikacija i ne zahtevaju primenu antibiotika.

U našim crevima se nalazi najveća koncentracija, ali i najveća raznovrsnost mikroba u celom telu. Ovi mikrobi dolaze od svega sa čime dođemo u kontakt i pomažu nam da izgradimo jak imuni sistem.

A jedan od najboljih načina da dete ostane zdravo tokom cele zime jesu probiotici. Pored onih u hrani, koju vaše dete možda ne voli, postoji još jedan način da ono dođe do probiotika, a to su suplementi kao što je - ProbioKid immuno.

Foto: Profimedia

ProbioKid Immuno se koristi jednom dnevno, tako što se sadržaj kesice rastvori u soku, vodi, čaju ili nekom drugom napitku po želji. Za postizanje optimalnog efekta preporučuje se kontinuirana upotreba tokom perioda od nekoliko uzastopnih meseci, savetuje Mr ph spec. Jelena Šteković.

Sudeći po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, deca koja uzimaju probiotike pokazuju znatno manje simptoma prehlade u poređenju sa onom koja to ne čine.

A rezultati istraživanja koje je posmatralo 326 dece koja su uzimala probiotike pokazalo je da su ona imala za 72 odsto manje slučajeva groznice, 62 odsto manje slučajeva kašlja i 59 odsto slučajeva curenja nosa manje.

Sada, kada nam se deca posle dužeg vremenskog perioda opet nalaze u kolektivu moramo na vreme misliti o njihovom imunitetu i spremno dočekati sezonu respiratornih infekcija koja je pred nama. Saveznik u toj borbi nam svakako može biti ProbioKid immuno, jer uz ProbioKid immuno virusima je odzvonilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    28. novembar 2018 | 19:04

    Mame daj te deci pilulu, pa juris na igrice i drustvene igre. Posvetite se deci! Domaca supica, limun, med, beli luk, kiseo kupis.....

  • Klara

    28. novembar 2018 | 17:24

    Istina! Ja svojo deci dajem probiotik al obican, dva dana pre pocetka skol.godine i hvala bogu zdravi ko drenovi.

  • Sanja

    29. novembar 2018 | 00:54

    Molim vas hitno napravite aplikaciju za telefon - kako odgajati dete. Molim vas podhitno. Jer danasnje majke samo tako mogu da nauce sta detetu treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA