Fotografija koju svaki roditelj mora da vidi: Objavila je sliku svoje ćerke koja se bori za život jer su doktori pomešali grip sa ovom bolešću (FOTO)

Bolest deteta je veliki udarac za roditelje

  • 5

Jedna majka objavila je zastrašujuću priču o zdravlju njene ćerke koju je odvela kod lekara zbog ozbiljnih simptoma, ali je bila otpuštena na kućno lečenje koje je moglo da bude fatalno po nju.

Marija Stroh imala je velikih poteškoća da svojoj trogodišnjoj devojčici skine temperaturu od koje je nesrećno dete gorelo, pa ju je na kraju odvela u Hitnu pomoć. Nakon nekoliko testova krvi, doktori su joj konstatovali gastroenteritis i poslali Kivarni kući uz Hidrolit kako bi se dete izborilo sa dehidratacijom.

Narednog jutra dete je izgubilo osećaj u udovima i palo u nesvest. Kada su se vratili u Hitnu pomoć, konstatovane su ozbiljne lezije i otok na mozgu, retko stanje poznato kao akutni nekrotični encefalitis koga uzrokuje virus gripa, koji je ostavio dete bez sposobnosti da govori, hoda i guta.

Majka devojčice je podelila zastrašujuću priču njene ćerke i proces oporavka kako bi upozorila sve roditelje na opasnost od gripa čak i ako su njihova deca vakcinisana.

- Mislili smo da je u pitanju samo obična prehlada koju je pokupila u vrtiću, pa smo joj dali lek i zabrinuli se kada se temperatura popela mnogo visoko. Bila je malaksala i počela je da piški u gaće što je za nju bilo neuobičajeno, rekla je majka.

Kada se temperatura popela na opasnih 41,3 stepena, ona i suprug su dete odveli kod lekara. Uprkos tome što je njihova devojčica povraćala, nekontrolisano se tresla i bila nesposobna da hoda sama, rezultati krvi nisu pokazali nikakvu abnormalnost. Zbog toga ju je medicinsko osoblje otpustilo na kućno lečenje i dijagnostikovan joj je gastroenteritis.

- Čim je postala sposobna da zadržava tečnost u sebi, poslali su nas kući. Ali u toku noći ona se probudila u bolovima. Spustili smo je ujutru na sofu, a ona nije mogla ništa da pomeri, nije mogla da se pokrene i bila je sve manje i manje svesna, dodala je uplašena majka.

U bolnici su narednih 12 sati trajali pregledi koji su podrazumevali i CT skener i lumbalnu punkciju, nakon kojih je dete stavljeno u veštačku komu i poslato u veću ustanovu. CT skener je pokazao otok mozga, ali kada su urađene dodatne analize otkrivene su i ozbiljne lezije na mozgu i ozbiljniji otok. Konstatovana joj je akutna nekrotična encelopatija koju uzrokuje influenca virus A, vrsta gripa sa kojom njeno telo nije moglo da se izbori bez obzira što je dete primilo vakcinu.

Nakon doze jakih steroida za podizanje imuniteta i injekcija otok je spao. Kivarni je pokazala osoblju i svojoj mami da je pravo malo čudo. Devojčica je uspela da se oporavi posle samo 6 nedelja, ali je pretrpel aozbiljne posledice. Kako ju je bolest paralisala, ona opet uči kako da hoda, priča, guta i jede. Izgubila je mogućnost da pomera vrat i da uspostavi kontakt očima. Njen pedijatar je rekao da u životu nije video gori snimak sa skenera, a porodica je preživljavala svaki minut agonije.

Savet koji je ona uputila roditeljiam jeste da obavezno vakcinišu decu, ali i da se informišu o simptomima neuroloških oboljenja kako bi prepoznali simptome kod svoje dece i reagovali ako je to potrebno.

Foto: gofundme.com

- Svaki roditelj poznaje svoje dete bolje od bilo koga drugog i treba da sluša svoje instinkte i ne prihvatajte nešto ukoliko imate nedoumica. Vi znate sebe kao roditelja i znaćete kada nešto nije u redu sa detetom. Ako primetite visoku temperaturu, mokrenje u krevet ili bilo šta što nije svojstveno vašem detetu, potražite pomoć, savetuje ova majka koja je prošla kroz pravu agoniju.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zacudjeni

    28. novembar 2018 | 13:31

    Pitam se, Odakle joj taj grip koji je sve to prouzrokovao kad je vakcinisana? Hmmmmm, da nije możda od vakcinisanja? Ali sta ja trabunjam. Vakcine su bezbedne.

  • Vaksi

    28. novembar 2018 | 18:53

    Hmm... Dete je 'vakcinisano' i, naravno potom obolelo od gripa! I I sad, ne znam ko, očekuje da ljudi ne vide užasnu paralelu izmedju toga. U tom Ova mama, koja je preživela pakao... I dalje savetuje da decu treba vakcinisati iako se sastav vakcine ne zna. I Evo, ja nisam pametna...

  • dobrosavka paunovic roki

    30. novembar 2018 | 14:43

    doktori cesto mesaju nesto sto je vrlo jednsotavno jer su povrsni, da bi se sprecila smrt nekada je dovoljno uraditi obicne analize, ja sam trazila da se urade mojoj pokojnoj cerki i pedijatrica se naljutila, posle 20 dana dete mi umrlo a doktorka avanzovala i sve pokrila šaš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA