≫ 

Auto sedište može da bude fatalno po vaše dete: Na ovo morate da obratite pažnju tokom duge vožnje

Autosedišta za decu obavezan su deo opreme u svakom autu ako se u njemu voze mališani

  • 0

Autosedišta su relativno bezbedna, a kako imaju različite varijante u kojima dolaze mislićete da je vaša beba bezbedna tokom vožnje, ali ima jedna stvar koju svaki roditelj mora da zna.

Jedna majka upozorila je druge roditelje na pravu opasnost koju predstavljaju autosedišta za decu. Njena beba našla se u opasnoj situaciji kada je ostala bez kiseonika tokom dva sata duge vožnje u sedištu.

Sedište za decu treba da im pruži sigurnost tokom vožnje. Foto: Milena Đorđević

Beba čak nije sve vreme ni bila u kolima jer su svaki put kada bi pravili pauzu roditelji iznosili bebu u autosedištu napolje i nosili je sa njima. To se desilo nakon što su došli kući posle dosta vremena provedenog u saobraćajnoj gužvi.

Oni su uneli bebu unutra, još uvek smeštenu u autosedištu i stavili je da spava u krevetac jer je bilo vreme za spavanje. Beba je bila sama jedva 15 minuta u autosedištu u kući, kada su roditelji primetili da nešto nije u redu.

Otac bebe ju je uzeo u krilo je, ali je ona pokazivala ozbiljne simptome. Njene usne su bile plave, a obrazi crveni kada joj je iznenada krenula pena na usta. Kristi, bebina mama, bila je užasnuta. Verovali su da je u pitanju napad kada su joj otvorili usta kako bi osigurali da beba ne proguta svoj jezik. Istovremeno, beba je zabacivala glavu unazad. Roditelji su se uplašili da beba ne može da diše, a bezuspešno su pokušavali da je vrate u svesno stanje.

Mnogi roditelji ne znaju koliko auto sedišta mogu da budu opasna po njihovu decu. Foto: Profimedia.com

U bolnici su roditelji saznali šta se desilo. Autosedište je izazvalo veliki zastoj u dovodu kiseonika, a kada su bebu izvadili iz sedišta iznenadni nalet kiseonika je izazvao napad. Lekari su rekli da dugo sedenje u autosedištu može da dovede do deprivacije kiseonika, što se veoma često dešava.

Kao i mnogi od nas, Kristi je je bila šokirana ovom činjenicom. Zbog toga je rešila da objavi svoju priču kako bi mnogim roditeljima skrenula pažnju i sprečila da se neko dete nađe u tako ozbiljnoj situaciji.

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA