Otac koji sumnja da mu je sin gej dobio je najkorisniji i najdirljiviji savet ikada od homoseksualnog para

Mnogi roditelji ne znaju šta da rade kada otkriju da im je dete homoseksualac

  • 9

Na žalost mnogih gejeva i biseksualaca najteže im pada da se otvore svojim roditeljima jer nikada ne znaju kakva će njihova reakcija biti. Evo koji je savet dobio jedan tata koji sumnja da mu je sin gej.

Za mnoge roditelje je teško i da prihvate da im je dete homoseksualac, a kamo li da govore otvoreno o njegovoj seksualnosti.

Otac koji sumnja da mu je sin gej potražio je savet od dva homoseksualca kako treba da se ponaša. Jedan od njih je učesnik X-faktora, Džek Remingtom, koji je poznat po tome što često daje savete iz ove oblasti na Tviteru.

U nizu tvitova, Džek je objasnio kako je muškarac od 40 godina došao da razgovara sa njim i njegovim prijateljem dok su se kockali u Vegasu. Čovek ih je prvo pitao da li su gej par, a potom rekao da sumnja i da je njegov 13-togodišjni sin homoseksualac. Pitao je kako on treba da se ponašao kao otac.

- Bio je sav uzrujan kada je govorio o svom sinu, a ja sam gotovo počeo da plačem kada sam shvatio koliko ga voli - napisao je Džek.

Čovek je želo da zna kako se njegov sin oseća iznutra, kako bi znao odakle da počne u razgovoru sa njim, a da ga ne povredi.

- On samo želi da svet bude jednak za njegovog sina kao i za ostalu populaciju - dodao je Džek.

Poznati pevač i njegov prijatelj Marko su osdelili nekoliko saveta zabrinutom muškarcu, pa i ispričali neke anegdote.

- Kada sam imao 12 godina gledao sam sa svojim strejt bratom i ocem film i na ekranu se pojavio poljubac gej para. Jasno se sećam da je tata tada izjavio da ako ijedan od nas ikada pomisli da bude homoseksualac da to neće ništa promeniti i da ćemo biti jednako voljeni od strane njega i mame. I kada sam shvatio da pripadam toj opciji rekao sam tati i sećam se kao juče bilo da me je jako zagrlio u znak podrške. To mi je mnogo značilo - objasnio je Džek.

- Takođe smo pomenuli da ne bi trebalo da zove policiju za svaku sitnicu, na primer zato što je zabrinut što mu se sin ne vraća kući, a upadljivo je obučen - dodaje.

Mnogi roditelji homoseksualaca su zabrinuti za bezbednost svoje dece i strepe svaki put kad oni izlaze iz kuće. Ali trebalo bi malo više da im veruju i da pričaju sa njima o svojim strahovima. Tako će svima biti lakše.

Ova priča na društvenoj mreži dovela je do ponovnog povezivanja ljudi LGBT zajednice i njihovih roditelja, koji su podelili svoje priče.

Ovaj tata je, po rečima Džeka, ostavio nadu u ljudskost, na koju u mnogim slučajevima homoseksualci ne nailaze.

- Još uvek zadrhtim kad razmišljam o tom divnom čoveku. On će napraviti veliki korak za svog sina i sebe i preuzeće odgovornost i dati primer drugim roditeljima kako bi trebalo da se ponašaju. Da treba da budu otvorenog uma i srca punog ljubavi - opisao je Džek svoja osećanja.

(Telegraf.rs / metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bas

    7. januar 2019 | 15:07

    Nedo bog nikom

  • Sule

    7. januar 2019 | 16:44

    Propaganda!

  • Eks

    7. januar 2019 | 16:34

    E pa vernice nije to dato od boga nego se postoje vremenom ako Sina oblacis u zenske haljine od Malena tesko da ce biti musko mislim malo bukvalisem kao I kriminalac se postaje nisi rodjen tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA