≫ 

Ona je baka i ima 50 godina, doktori su joj rekli da je u menopauzi, a onda je otkrila da je trudna

Ni na kraj pameti joj nije palo da u tim godinama može da zatrudni

  • 2

Doktori su joj rekli da je u menopauzi, a onda su otkrili da je trudna. Ova majka i baka je otkrila trudnoću u 26 nedelji i sada je smatraju medicinskim fenomenom. Evo kako je to moguće.

Mišel Hal ima 50 godina i majka je četvoro dece i baka dva unučeta. Sve je očekivala u okviru trećeg doba, ali ne i da će ostati u drugom stanju i ponovo morati da bude majka.

Naime, doktori su joj rekli da je u menopauzi i da će joj ciklusi polako izostajati, tako da se Mišel nije uzbuđivala oko promena koje su nastajale.

Međutim, u oktobru prošle godine su ona i njen muž Džeri saznali da je Mišel u 26-oj nedelji trudnoće i da će dobiti dečaka. Porodica sa Floride je bila u šoku.

Foto: Pixabay

Mišel nije dobijala naglo na težini što je uobičajeno za trudnice, nije imala jutarnje mučnine. Jedino što je tokom ovih pet meseci osećala je svrab i bol u donjem delu stomaka, ali je verovala da je to zbog menopauze ili lupusa, autoimune bolesti od koje pati od svoje 40. godine.

Ni sama ne zna kako joj je palo na pamet da kupi test za trudnoću, ali htela je da isključi sve mogućnosti pre nego što se uputi kod lekara. Kada je test pokazao pozitivan rezultat za malo nije pala u nesvest.

27. decembra 2018. rodio se mali Grejson. Džeri, Mišel, njenih troje dece iz prvog braka i zajednička ćerka Odri potali su brojniji za jednog člana i svakako srećniji.

- Zbog ovog događaja nismo samo mi bili u šoku, već i medicinsko osoblje u našoj bolnici. Doktori nisu mogli da veruju da je tako nešto moguće - rekla je tada Mišel i dodala da ona zista nije imala ciklus oko godinu dana i da doktori nisu pogrešili kada su rekli da je u menopauzi, ali da su očigledno čuda moguća.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kada je žena u menopauzi, smatra se da više nije plodna. Ipak, u Mišelinom slučaju se dokazalo da je za trudnoću definitivno dovoljno samo jedna plodna jajna ćelija. Za ovu porodicu je Grejson dar od Boga.

Rođen je carskim rezom u 35. nedelji trudnoće, odnosno pre termina. Imao je 3.260 grama. Grejson je potpuno zdrav.

I Mišel je dobro podnela postporođajni oporavak s obzirom na svoju autoimunu bolest.

Porodica Hal danas živi svoje najbolje dane u životu.

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    3. mart 2019 | 14:39

    Naj bolje godine za seks, a vi kažete baka, nemaze pojma o životu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA