Kakva to majka "bira" ljubavnika u zločinu umesto deteta?

Ne tražimo opravdanje za ovu ženu, ali je važno okvirno uraditi psihološku analizu ovakvog tipa ličnosti kako je ne bismo pre suda osudili

  • 17

Iako zdravim ljudima nije razumljivo, postoje majke koje "biraju" ljubavnike umesto deteta, a za to psiholozi imaju posebno objašnjenje. Psihoterapeut Tatjana Milivojević ističe da se ovakvi slučajevi često vezuju za osobe "siromašnog" obrazovnog, finansijskog i društvenog statusa. Da li je to opravdanje za majku nedavno ubijene devojčice u selu Negotina?

Pre tri dana je telo trogodišnje devojčice pronađeno ispred porodične kuće u Prahovu kod Negotina, a majka i očuh su tvrdili policiji kako je pala sa terase. Policiji je bilo sumnjvo to što je devojčica bila sama u 4 sata ujutru u tom delu kuće, pa se istraga zahuktala. Kasnije je utvrđeno da je očuh pretukao dete kada je kući došao pijan jer ga je nerviralo plakanje.

Ono što je za sada ostalo kao misterija je uloga majke u zločinu. Ona se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je saučesnik u ubistvu rođenog deteta. Međutim, žena tvrdi da ju je nevenčani suprug udario i izbacio napolje, zaključao vrata, te onda prebio dete do smrti.

Naravno da će se istina saznati, ali ona neće izmeniti činjenicu da se ta ista majka dovezla sa istim očuhom dete u hitnu pomoć.

Tatjana Milivojević Tatjana Milivojević: "Majke počinioci zločina su najčešće žene koje u neuronskom razvoju nisu stekle empatiju"; Printskrin: Youtube/amirweb79

Ni ne tražimo opravdanje za ovu ženu, ali je važno okvirno uraditi psihološku analizu ovakvog tipa ličnosti kako je ne bismo pre suda osudili. U tome nam je pomogla psihoterapeut Tatjana Milivojević.

- Izuzetno je teško odrediti nekog kao ličnost i kada znate mnogo podataka o njemu, a pogotovo u ovom slučaju kada ne raspolažemo nikakvim činjenicama iz pređašnjeg života te majke, odnosno onog koji se odvijao od ranog detinjstva do dolaska u kuću čoveka koji joj je ubio dete - naglašava ozbiljnost situacije psihoterapeut Milivojević.

Ona ističe da se ovakve tragedije, kao i čedomorstva često vezuju za osobe "siromašnog" obrazovnog, finansijskog i društvenog statusa.

- Ponekad je u pitanju i osoba koja nema dovoljno razvijenu inteligenciju, a najčešće su to žene koje nisu u neuronskom razvoju stekle empatiju - obrazlaže Tatjana Milivojević bez želje da na bilo kakav način nađe opravdanje za ovu i sve slične majke.

ZORAN ALBIC I VESNA FIRULOVIC, OCUH I MAJKA NASTRADALE DEVOJCICE Vesne Firulović sa ljubavnikom koji joj je ubio ćerku; Foto: Facebook

Dodaje da treba znati da postoje žene koje nisu ni želele dete koje su rodile i da nemaju nikakav osećaj za njega.

- I depresija može da napravi problem. U tim stanjima žene zanemaruju nevoljno svoju decu, ali može da dođe i do tragičnih posledica - jasna je psihoterapeut Milivojević.

Zastrašenost je samo još jedan od mogućih scenarija zbog kojih je majka nesrećne devojčice stavila ljubavnika ispred svog deteta posle tragedije koja ju je snašla.

Sve ovo govori da ne postoji razumsko opravdanje za reakciju Vesne Firulović, čiju dvoipogodišnju ćerku je prebio do smrti njen ljubavnik kod kojeg su živele. Ipak, bitno je odložiti osudu javnosti ove žene, jer možda nije znala ni umela bolje, jer joj priroda i odrastanje nisu dali šansu.

(J.B.O)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kol

    30. maj 2019 | 22:48

    I kad kažem da žena koja te rodi nije obavezno i majka, ljudi me osuđuju. Samo ona koja voli, čuva, mazi, pazi, voli, školuje, brine za tebe je majka.

  • Suzana

    30. maj 2019 | 23:19

    Ma kakve analize u zatvor do kraja zivota i ona.ubice

  • cccc

    30. maj 2019 | 22:41

    pazi da me ne rasplačeš...šta joj je onda priroda dala i razvila? samo sexualni nagon ...poriv za varanje zakonitog muža?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA