Muškarci gube prijatelje kada postanu očevi: Evo zašto to nije dobro po njihovo zdravlje

Momenat kada ste postali roditelji je period velike tranzicije, kako za novopečene majke, tako i za očeve

  • 3

Ovo je period kada nam je potrebna bezrezevna podrška porodice i prijatelja, ali najnovija studija sprovedena u Velikoj Britaniji kaže da očevi tokom prve godine života svog deteta izgube najbliže prijatelje.

Verovali ili ne i muškarci s dolaskom bebe imaju poteškoća oko organizacije vremena. Iako je uloga majke veća i očevi više namaju toliko slobodnog vremena kao nekada.

Studija je ustanovila da je čak četvrtina muškaraca izjavila da se s dolaskom bebe osetila izolovano, a trećina je osećala veliki stres tokom prve godine očinstva.

Muskarci, provod, pice

Foto: PRofimedia

Gubitak prijatelja u ovom periodu ne smatra se pozitivnim jer "društvo je odličan lek protiv stresa".

"Vreme koje provodimo s prijateljima nam puni baterije što je odličan antistres za vas i vašu porodicu", navode u studiji.

Jako prijateljstvo među muškarcima može da bude velika podrška novopečenim očevima, pa ako imate druga koji je nedavno dobio dete, pozovite ga i vidite kako mu ide.

(Telegraf.rs/ metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    12. jun 2019 | 18:47

    Haaaahaaaaa oni prijatelje a sta je sa zenama

  • stvarno?

    12. jun 2019 | 20:32

    kupish motor i divljash. meni to razgradjuje stres. a kad reshim da idem u kafanu idem sam. uvek se nadje neka zamlata koja mi pravi drushtvo.

  • Anna

    13. jun 2019 | 11:56

    Smesno,oni gube prijatelje? Nesto bas i nisam primetila,nasi muzevi uvek nadju vremena za pivo,fudbal itd,a mi zene nemamo kad da izadjemo jer moramo decu da cuvamo i kucu sredimo. Ako izadjemo jednom u tri meseca to je premija,a ako tata ne zove dok si na kafi sa drugaricom onda smatramo da smo stvarno izasle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA