≫ 

Šokantan trend u vaspitavanju dece koja neće da jedu zdravu hranu: Psiholozi u šoku kad su videli!

Na snimcima koji su se pojavili na Tviteru vidimo roditelje koji tuku plišane igračke svoje dece kako bi ih zastrašili i naučili pravilnoj ishrani.

  • 6

Na snimcima koji kruže Tviterom možemo videti stotoine roditelja kako se prave da hrane plišanu igračku, a onda je istuku ne bi li zastrašili bebu koja momentalno počinje da jede sve što joj se servira.

- Plišane igračke su za dete pravi životni prijatelji. Ono što ovaj čovek radi svom detetu je mentalna tortura. Možda je bolje da počne da se bavi roditeljstvom? Razgovara sa detetom? Pomogne mu da razume zašto mu je ta hrana potrebna, kaže jedan komentator na Instagramu.

Nažalost, ovaj trend se proširio Instagramom, a mnogi komentatori su bili zgroženi ovakvim nasilnim i traumatičnim vaspitavanjem dece koje je uzelo maha.

Psiholog Aleksandra Janković za "Telegraf" navodi da ne treba biti preterano stručan da bi vam bilo jasno da je to loš metod.

- Uvek je afirmativna varijanta bolja, pa umesto što tuku medu bolje da pokažu kako je igračka to pojela. Deca vole da se identifikuju sa likovima. Setimo se samo da deca koja nisu volela spanać su počela da ga jedu zbog Popaja. Drugo, dete će pojesti kada nema šta drugo da jede, a ako mu u međuvremenu date nešto što voli i što nije kvalitetno onda nemojte očekivati ništa bolje, rekla je.

Osim što treba insistirati na afirmaciji, Aleksandra smatra da su ipak najbolji model ponašanja sami roditelji.

- Ako roditelji ne vole da jedu neku hranu, teško da će deci biti primer. Decu treba hraniti rečima da će biti jači, odrasliji ako nešto pojedu, to je ono što žele. Ovakva vrsta traumatizacije deteta koje ima ideju da će biti tučeno je nasilje. Pa, mislim otkako je sveta i veka uvek je postojala igra s decom oko hrane. Postoji toliko drugih metoda koje nisu strašne kao ova, zaključila je u razgovoru za "Telegraf".

A ovo je svakako jedan od pozitivnih primera:

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kol

    26. jun 2019 | 13:24

    Dok silni stručnjaci nisu počeli da se mešaju u vaspitavanje dece, uglavnom tuđe pošto svoju najčešće nemaju, deca su izrastala u bolje ljude.

  • DARKO 100%

    26. jun 2019 | 13:21

    Mornar sam Popaj ja,  žena mi Oliva, sin mi je Kićo, auto Fićo, jer mornar sam Popaj jaaa!!! Tu-tuuuu!!!😉

  • 🔴🔵⚪

    26. jun 2019 | 12:55

    Kuda ide ovaj svet! I posle deca kriva što su ovakva i onakva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA