• 7

U dvorištu se krije velika opasnost po najmlađe, njeno dete je zadobilo opekotine drugog stepena

Mama troje dece podelila je na Fejsbuku stravičnu sliku devetomesečne bebe kako bi upozorila roditelje na veliku opasnost koja se krije u svakom dvorištu

  • 7

Svakog leta se, baš kao i tragični incidenti sa ostavljanjem dece i životinja u kolima, ponavljaju i priče sa opekotinama zbog baštenskog creva.

Stejsi iz Las Vegasa kaže da i danas, dve godine kasnije, plače nad ovom slikom. Njen post prenosimo u celosti:

- Svaki put kad vidim ovu sliku, plače mi se, ali mislim da je važno da je podelim. Pre dve godine, ova beba je na preko 30 odsto tela zadobila opekotine drugog stepena zato što je slučajno poprskana vodom iz creva u dvorištu.

Tada su vatrogasci izdali saopštenje i upozorenje za roditelje:

- Baštensko crevo koje je direktno izloženo suncu je vrlo opasno. Sunce može da zagreje vodu koja je unutra na temperaturu do 60 stepeni, što izaziva opasne opekotine posebno kod dece i životinja. Pre nego što mlaz upretite u nekog, obavezno dobro ispustite vodu – glasilo je saopštenje.

Navedena slika odnosi se na slučaj mame Dominik iz Arizone, koja je htela da sinu Nikolasu napuni bazenčić vodom. U jednom trenutku ga je poprskala kako bi ga rashladila, ne shvatajući da je voda u crevu vrela.

"Nikolas je počeo da vrišti i zacenio se od plača. U prvi mah mislila sam da je samo frustriran što mora da čeka na bazen, a tek sam posle shvatila šta se dogodilo", rekla je tada medijima majka.

(Telegraf.rs/ radiosarajevo.ba)

Komentari

  • XXX

    Amerikanci još malo Pa ce trebati školovanje i uputstva Kako da seru!!! Take gluposti Se pretezno njima dešava

  • Vesa

    Koliko treba biti glup pa ovako nešto uraditi...

  • Lol

    Nije samo crevo u pitanju vec i cesma ako je izlozena suncu.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima