• 9

Priča o prstenu kraljice Elizabete: Ne skida ga već 72 godine i pomoću njega šalje tajne signale

A njen suprug je mesecima razmišljao o njegovom izgledu

  • 9

Kraljica Elizabeta II poseduje jedan veoma redak komad nakita, koji je često predmet razgovora u krugovima kraljevske porodice.

Naime, u pitanju je njen verenički prsten koji već više 70 godina ne skida sa svoje ruke, tačnije trokaratni dijamant koji je sa svake strane optočen sa još četiri manja dijamanta.

Ipak, ovaj prsten krije jednu veoma zanimljivu priču.

Kraljica Elizabeta II

Foto: Guliver/Mike Lawn/Evening Standard/Hulton Archive/Getty Images

Mit kaže da su ruski car Nikolaj II i carica Aleksandra poklonili veliku tijaru sa dijamantima princezi Alisa od Batenberga kada se udala za grčkog princa Andrea. Dosta godina kasnije, ona je ovu tijaru predala svom sinu jedincu, princu Filipu kako bi od nje napravio prsten za buduću suprugu Elizabetu II.

Priča se da se princ Filip mesecima bavio dizajnom prstena za svoju izabranicu, a koristio je i druge dijamante sa tijare da bi napravio i ogrlicu koju joj je dao kao venčani poklon.

Kraljica Elizabeta II

Foto: Guliver/Victoria Jones - WPA Pool/Getty Images

Kada ju je zaprosio te 1947. godine, prsten joj je bio veliki, ali su uspeli da ga smanje pre zvanične objave datuma venčanja.

Od tada kraljica Elizabeta ovaj prsten nosi svaki dan i to već 72 godine. Šuška se i da ga koristi kako bi svojim podređenima poslala poruku - kada počne da ga vrti znači da je spremna da krene kući.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dija

    Priča se i da postaje Reptil" kada uđe u vodu? Pa ništa, Baba vrti prsten? A šta će drugo ...

  • Mimi

    Baba je ustvari deda

  • Hhhhh

    Bolje izgleda sada nego prije 60 godina :D :D

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima