≫ 

Novi trend poznatih - odgajaju decu neutralnog pola: Da li je to zlostavljanje sopstvenog deteta?

Sve više poznatih roditelja u Holivudu se izjašnjava da odgaja decu neutralnog pola

  • 28

Nedavno je pokrenut čudan trend u Holivudu u kojem poznati roditelji puštaju decu da kada odrastu sami odluče kojeg će pola biti.

 
 
 
View this post on Instagram
❤️ 🇮🇹 ❤️A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

Ovakva vest povezivala se sa glumicom Kejt Hadson koja je pre godina dana rodila treće dete, ćerku Rouz za koju je navodno rekla da je neutralnog pola i da će se sama izjasniti šta je kada poraste. Nedugo potom Kejt je demantovala ove glasine rekavši medijima da nisu istinite.

Još jedan primer je glumica Šarliz Teron koja ima dvoje usvojene dece. Početkom ove godine Šarliz je otkrila da je njen stariji sin Džekson zapravo devojčica.

Šarliz Teron Foto: Tanjug/AP

Ćerka Anđeline Džoli i Breda Pita već dugi niz godina izgleda kao dečak i tako se i oblači.

Andjelina Dzoli, Bred Pit, Sajlo Šajlo Džoli Pit, ćerka nekadašnjeg slavnog para/ Foto: Profimedia/Backgrid USA

Koliko su ovakvi moderni statvovi zapravo opasni po dečje odrastanje objasnila je za Telegraf psiholog Aleksandra Janković.

- To je jedno poigravanje sa raznim modalitetima u kojem se ljudi utrkuju ko će biti ekscentričniji, neobičniji... Budući da se homoseksualizam i transrodnost više ne smatraju bolešću nego modalitetom života ide se korak dalje da se demokratskom procedurom odluči da li će neko biti ovog ili onog pola. Ovakav stav nije samo neprihvatljiv za našu sredinu već mislim da nije dobro niti prihvatljivo za bilo koju drugu. Dete bez identiteta je u velikom problemu, ističe naša sagovornica.

Da je ovakav model vaspitavanja opasan po detetovo odrastanje naznačila je Aleksandra Janković.

- Dete može da bude u velikoj konfuziji jer odrasta u vrlo čudnom okruženju. Drugo, ako znamo da se neke osnove ličnosti postavljaju baš u najranijem periodu života to dete automatski ima problem jer ono razvojno ne može da se identifikuje ni sa jednim ni sa drugim tim pre što roditelji guraju tu varijantu da može da bude šta god hoće. Neka biološka datost može odlukom osobe koja je odrasla da se transcendira ako baš želi, pa da bude transrodna i promeni pol. Ono što je važno, na samom početku razvoja deteta je postaviti taj identitet na onaj način na koji je dat i onda kada dete stekne dovoljno kapaciteta da stvari menja, može da promeni. Meni to izgleda kao jedna vrsta zlostavljanja sopstvenog deteta i nekog agresivnog odlučivanja u njegovo ime, zaključila je ona.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ГЦГ

    3. avgust 2019 | 14:25

    Хвала Богу да још неко јавно каже да је ово болештина !

  • Мика

    3. avgust 2019 | 14:10

    Изопачени Амери ! Од њих више ништа не чуди ! Још мало ће да се венчавају са животињама !

  • Hana

    3. avgust 2019 | 14:07

    Sodoma i Gomora ovo je KRAJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA