• 7

Neke trudnice poput Ane Ivanović imaju mali stomak, a evo šta su najčešći razlozi

Bivša teniserka je sve iznenadila kad je objavila da se porodila, jer zbog malog stomaka niko nije verovao da joj je termin blizu

  • 7

Bivša teniserka Ana Ivanović iznenadila je sve kad je objavila da su ona i njen suprug Bastijan Švajnštajger dobili drugog sina, pogotovo što se na njenim poslednjim slikama jedva primećivao trudnički stomak.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

Istina, Ana se trudila da se fotografiše iz uglova koji ne otkrivaju celu figuru, a na osnovu slika na kojima se video stomak, mnogi su zaključili da joj termin nije blizu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

Veličina stomaka kod trudnica zavisi od brojnih faktora, a ovo su neki od najčešćih.

Visina

Kod visokuh žena i abdomen je duži, tako da njihove bebe imaju dosta prostora da rastu. Kad se uvećavaju, njihove materice najčešće idu "ka gore", umesto da se spuštaju. Rezultat je manji stomak. S druge strane, kod nižih žena prostor između karlice i poslednjeg rebra je znatno manji, a to znači da beba ima manje prostora da raste. Materica se pomera ka napred, a samim tim njihovi stomaci izgledaju veće.

Atletska građa

devojka vežba, trening, fitnes, fitness, exercises

Foto: Pixabay

Žene koje imaju atletsku građu i dobro razvijene mišiće najčešće imaju i manje stomake. Razlog jeste što su njihovi abdominalni mišići jači, pa neće popustiti pod pritiskom rastuće bebe.

Veličina bebe

Naravno, koliki stomak će trudnica imati zavisi i od toga koliko je krupan plod koji nosi. Neko nepisano pravilo jeste da će druga beba najčešće naslediti od brata ili sestre veličinu. Budući da Ana ni u prvoj trudnoći nije imala veliki stomak, nije iznenađenje što ni druga beba nije bila krupna. Ipak, treba napomenuti da ima mnogo suprotnih primera - mali stomak u prvoj trudnoći, a veliki u drugoj, tako da se ne može reći da je ova teorija pouzdana.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • rada

    Zavisi dosta da li je beba pri zadnjem ili prednjem zidu, a i sve ovo. Moji su bili 3500 i 3700, a opet stomak prilicno mali, iako ja nisam visoka (168). Tome je doprinelo i to da ceo život treniram, pa su mi bočni trbušni mišići bili vidljivi i do 8.meseca. Sve u svemu, mislim da je pološaj bebe tu najbitniji.

  • Gogi

    Da li se neko pita kao ja da li je ona uopste nosila to dete? Mozda su koristili surogat majku 🤔

  • Maria

    Sve ovo potpisujem... isti slucaj sa mnom, kao i sa Anom. Anesteziolog na porodjaju me je pitao gde mi je stomak, sta ja trazim kod njih... ☺😍👶

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima