• 19

Još jedan svedok tvrdi da je čuo poslednje reči princeze Dajane koje su više nego šokantne

Životna priča princeze Dajane ne prestaje da intrigira svet

  • 19
princ hari, velika britanija, kraljevska prodica, princ vilijam, princeza dajana, princ čarls

Foto: Tanjug/AP

Pre 22 godine, odnosno 31. avgusta 1997. godine poginula je vojvotkinja od Velsa, princeza Dajana u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Suprugu princa Čarlsa, najstarijeg sina kraljice Elizabete II oplakivao je ceo svet, a sada se pojavio još jedan svedok koji tvrdi da je čuo poslednje reči princeze Dajane.

Princeza Dajana i princ hari i Vilijam

Foto: Tanjug/AP

Slučajni svedok, koji nije želeo da se pojavi u medijima pod svojim imenom, potvrdio je i ranije navode svedoka da Dajana do same smrti nije verovala da je u pitanju saobraćajna nesreća.

- Kada sam je video prvi put, urlala je od bolova i nije se onesvestila, kao što se pisalo. Izgledala je dezorijentisano i govorila je 'Bože, šta mi se ovo desilo'. Rekli su joj da je doživela strašnu saobraćajnu nesreću i da ne sme da se pomera. U početku je bila mirna, ali je ponovo počela da stenje od bolova. Onda sam je pomalo nerazgovetno čuo da govori 'Ubili su me, onaj skot me je ubio. Šta će se desiti sa mojom decom?'. Nekoliko trenutaka nakon toga se onesvestila - svedoči anonimni izvor.

Zanimljivo je da se ovo svedočenje uopšte ne poklapa sa onim što su rekli ostali svedoci koji se našli tu u trenutku nesreće.

Princeza Dajana, Lejdi Di, Princess Diana

Foto: AP/Tanjug

Drugi svedok, vatrogasac Havijer Gurmelon, koji je bio među prvima koji su stigli na mesto nesreće kaže da se Dajana sve vreme pitala šta se dešava, ali se ne seća da je govorila da "neko želi da je vidi mrtvu".

- Mogao sam da vidim da je imala blagu posekotinu desnog ramena, ali osim toga nije delovalo da je ozbiljno povređena. Pokušavao sam da je smirim... Pomerala je levu ruku koja je bila slobodna, ali desna je bila zatočena - rekao je svojevremeno Havijer.

Prošlo je 20 godina kako je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u centru Pariza.

Foto: Tanjug/AP

Kada su uspeli da je izvuku iz olupine, morali su da je reanimiraju, a nakon toga je odvezena u bolnicu.

Iako je istraga pokazala da Dajana nije bila vezana i da je to bio uzrok smrti, teorije zavere i dalje ne odustaju od toga da ju je kraljevska porodica ubila.

Diana, Princess of Wales, princeza Dajana

Foto: Tanjug/AP

Ovu teoriju podržava i dr Ričard Sefer, koji se bavio sa preko 26 hiljada slučajeva.

- Sudar koji je bio toliko jak može da izazove smrt. Ljudi koji su bili na mestu nesreće su svi do jednog potvrdili da je Dajana bila svesna, bila je u stanju da komunicira i delovala je bez težih povreda. Odjednom se na putu do bolnice osećala sve gore. Zato je odmah otišla na operaciju grudnog koša, a sve je to prouzrokovalo malo suženje vena u plućima što je vrlo neobična povreda - govorio je za medije dr Sefer koji smatra da je princeza mogla biti spasena.

Dajana je preminula u 36. godini.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • w

    Normalno da znaju ti koisu je spašavali samo nesmiju pisnut.☹️

  • Kiki

    Svi su sad svedoci i nesto znaju a sve to da usicare ako se moze, isto kao dame sto se sad javljaju da su ih poznati dirkali, silovalu i ko zna sto. Luda vremena su il jos ludji pojedinci.

  • srpkinja

    Svako iole razuman znao je da vezu sa muslimanom majke buduceg kralja Engleske niko nece odobriti. Pa jos da buduci kralj Engleske bude u krvnom srodstvu sa takvim ljudima ;nedaj Boze”To je morala znati i pokojna princeza Dajana i nije smela sebi to dozvoliti jer ona nije obican gradjanin. Ali je nazalost bila vodjena gnevom i osvetom sto je i zivotom platila. A gospoda Englezi su bili milosrdni i dali joj vremena da dodje sebi no posto se ta veza vec oduzila morala je hitno da se okonca Neka pociva u miru nesrecna princeza Dajana iskoriscena da rodi naslednike jer baka Kamila to nije mogla Steta

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima