Trudnica preminula samo par minuta pre nego što će reći "da": Mladoženja je čekao ispred oltara

Tragična priča koja je potresla Brazil...

  • 3
trudnica brazil mlada

foto: screenshot/instagram story

Trudna mlada preminula je samo nekoliko minuta pre nego što će izaći pred oltar. Mladoženja ju je čekao, nesvestan šta se zapravo dogodilo.

Tridesetogodišnja Džesika Guedes bila je u 6. mesecu trudnoće kada je doživela moždani udar samo nekoliko minuta pred dolazak ispred crkve u Sao Paolu.

U prvom trenutku porodica je mislila da se onesvestila zbog anksioznosti jer se prethodno žalila da je nervozna, da oseća vrtoglavicu i da ima bolove u vratu.

Upravo zato je ceremonija kasnila jer niko nije bio svestan da je mlada doživela preklampsiju koja je ubrzo rezultirala smrću.

Čim su lekari stigli, Džesikin mozak je proglašen mrtvim, a onda je krenula borba da se beba održi u životu.

 

Preeklampsija je stanje koje se javlja samo u trudnoći i to u uglavnom u drugoj polovini trudnoće. Predstavlja komplikaciju koju karakterišu visok pritisak, otoci i belančevine u mokraći. Može biti blaga i teška. Blag oblik preeklampsije se odražava u manjem skoku pritiska uz osrednje otoke. Teži oblik može ugroziti i bebu i majku jer dolazi do problema po rad jetre i bubrega žene, a u najtežem obliku, i do anemije.

Njen verenik, vatrogasac Flavio Gončalvez bio je iznenađen zašto se Džesika ne pojavljuje. Međutim, kada su kola stigla, rođaci su izleteli i panično tražili pomoć jer se onesvestila.

- Otvorio sam vrata i rekao joj da sam tu. Odgovorila mi je da je dobro, ali da ima jake bolove u vratu. U tom trenutku počeo sam da radim svoj posao, koji inače radim već sedam godina. Izvkao sam je iz limuzine, započeo prvu pomoć i tražio pomoć od kolega vatrogasaca koji su bili gosti - ispričao je za brazilske medije.

Kada je primljena u bolnicu, zbog ozbiljnosti situacije hirurzi su izveli carski rez u 29. nedelji trudnoće, a mama je, nažalost preminula u toku operacije.

Sofija je tako rođena sa samo 930 grama, nakon čega je odmah prebačena na odeljene neonatalne nege gde će biti naredna 2 meseca.

- Jedva sam čekao da postanem njen suprug, a onda i otac. Moram da budem jak jer me je ljubav mog života naučila kako da poštujem i tretiram žene, a to ću sve primeniti u odgajanju svoje ćerke. I dalje ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Imam osećaj kao da sam i filmu i kao da će uskoro kraj. U mom slučaju ovaj film se nikada neće završiti, a patnja će trajati doveka - zaključio je Flavio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA