• 59

Beograđani otkrili šta misle o dojenju na javnom mestu: Evo kome i zašto to smeta

"Telegraf" je izašao na ulice i pitao građane šta misle o dojenju u javnosti

  • 59

Broj novorođenčadi i odočadi na prirodnoj ishrani je, i pored dokazanih koristi dojenja, sve manji, rečeno na nedavnoj konferenciji u Beogradu povodom Nacionalne nedelje dojenja koja se ove godine biti obeležava od 30. septembra do 7. oktobra, pod sloganom "Podrži dojenje - osnaži roditelje. Sada i ubuduće".

I tako se uveravamo da je dojenje i dalje tabu tema u Srbiji, a posebno ako je ono na javnom mestu.

Dvadeset odsto mama koje su dojile svoje bebe u poslednjih pet godina, nikada nije dojilo u javnosti, dok je deset odsto reklo da su želele, ali se nisu odlučile na taj korak iz različitih razloga, a jedan je i strah od negativne reakcije okoline, rezultati su nedavno sprovedenog istraživanja Centra za mame o dojenju u javnosti u Srbiji.

Kako bismo obeležili Nedelju dojenja, izašli smo na ulice i pitali Beograđane da li im smeta kada majka doji dete u javnosti?

Odgovori su raznoliki, ali iznenadiće vas činjenica da su muškarci mnogo liberalniji od žena kada je ova tema u pitanju.

Pogledajte šta su Beograđani rekli:

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ja

    Odvratno!

  • Pero

    Moja žena je dojila obje kćerke po raznim evropskim gradovima i nikad se niko nije okrenuo. Ovo samo naše umislile da ih neko gleda, boli me iskreno uvo i ne okrećem se.

  • Strsljen

    Nemojte mi pricati da se majke bar malo ne mogu zakloniti maramom, ne mora sisa da bude u prvom planu. U svakom slucaju treba da se doji gde god.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima