• 3

Nebitni su široki ili uski kukovi: Babica otkriva mitove o trudnoći koji su u potpunosti netačni

Prema njenim rečima, žene u trudnoći ne postaju "izgladnele životinje"

  • 3

Nataša Dastur je babica i predavač u Dečjoj bolnici u Vestmidu, u Sidneju. Procenjuje se da je pomogla u porođaju 400 žena u osmogodišnjoj karijeri.

Nataša se pojavila u TV emisiji "One Born Every Minute Australia" i bila je srećna što ima priliku da otkrije mitove koji okružuju trudnoću.

Prema njenim rečima, veličina žene nije bitna u trudnoći. 

- Ljudi govore da je ženama sa dobrim, širim kukovima lakši porođaj. To nije tačno. Imali vi široke kukove ili ne, beba izlazi na način na koji ona želi. Nije veličina karlice to što određuje kakav će biti porođaj - smatra Dastur.

Porođaj, Trudnoća

Foto-ilustracija: Profimedia

Ona je dodala da postoje i pogrešne pretpostavke o obliku stomaka žene u toku trudnoće.

- Postoji bapska priča da ako nosite dete veoma nisko, da će biti devojčica, a ako je ono postavljeno u širinu u obliku lopte, da je dečak, što takođe nije tačno - ističe Dastur.

Ona je napomenula i da u trudnoći ne postoji "jedenje za dvoje", da trudnice osećaju potrebu za određenom hranom isto kao kad žene koje su u menstrualnom ciklusu imaju želju za čokoladom. Prema njenim rečima, žene u trudnoći ne postaju "izgladnele životinje".

- Uvek ženama kažem da bi trebalo da praktikuju najbolju dijetu u toku trudnoće, jer ih ona određuje u celom procesu, kao i u samom porođaju, a u isto vreme blagorodno deluje na njih i na njihove bebe - kaže Dastur.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Paja patak

    Ova izmislja samo tako...sve sto je hiljadu godina dokazano kroz praksu ona ce da opovrgne...kao ona je neki strucnjak...osam godina u struci kao da radi ceo zivot sve zna...i kakve dijete u trudnoci...to samo ko mora zbog zdravlja a zdrave trudnice treba da jedu sve sto pozele i rodice zdravu decu...budaletina

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima