• 53

Neprikladan komentar učiteljice šokirao region: Ali uprkos tome mnogi je brane, evo i zašto

Fotografija koja je obišla region izazvala je podelu javnosti.

  • 53

Naime, na Facebook stranici "Podgorički vremeplov" osvanula je fotografija zadatka jednog učenika trećeg razreda.

U pitanju je bio diktat, na koji je učiteljica pri ocenjivanju napisala "UŽAS!". Iako je dete imalo previše grešaka, način na koji ga je učiteljica ocenila izazvao je negativne komentare, pa su i roditelji dodali svoj komentar na zadatak.

- Ovako se ne daje volja za školu. U moje vreme pisalo se "nije dobro, vežbaj", a užas je za ovu nastavnicu koja je napisala jer ovo je vaš posao da učite decu, a ne moj. - poručila je majka.

Međutim, nakon ovakvog komentara majke postavlja se pitanje čiji je zapravo posao?

Iako je majka svu svoju odgovornost prebacila na učiteljicu, učiteljica očigledno smatra da sa detetom niko nije vežbao.

- Pre su deca učila i radila svoje zadatke sama. To mnogo govori o tadašnjim prosvetnim radnicima, a danas roditelj mora da sedne da uči uz dete, da radi sa njim i većinu gradiva nauči tako umesto u školi. To je surova istina dašanjice i prepoznaće se svaki roditelj u tome. - bio je jedan kod komentara.

Drugi su pak, stali na stranu učiteljice za koju veruju da je ovako nešto napisala iz očaja.

- Učiteljica jeste pogrešila, očito iz očaja i nemoći da pomogne detetu. Dobronameran savet za roditelje je da se obrate psihološko-pedagoškoj službi. Dete ima mnogo ozbiljniji problem od "neznanja". - glasio je drugi komentar.

Šta kažu čitaoci Telegrafa?

- Nije istina da svi roditelji moraju da sede sa decom i da ih uče umesto nastavnika. Stvar je u tome što deca na času rade sve drugo osim da slušaju šta se predaje. Imam troje dece i dogovor sa njima od prvog dana prvog razreda, njihova škola - njihova obaveza. Tu smo za sve što nije jasno, ali da ja sedim pored njih dok oni rade domaće ili uče, ne pada mi na pamet. Kada oni hoće, ja ih preslišam. Da ponovo idem još tri puta u školu, ne dolazi u obzir. Najviše nauče na času jer su shvatili da je to za njih najbolje i da kod kuće onda zaista jako malo moraju da rade. Svi su odlični. - glasi komentar jedne mame.

Drugi pak, smatraju da je majka kriva.

- Mogla bi i majka malo u školu.

- Ovo dete pod hitno treba da napusti školu jer njemu niko ne može pomoći. Užas!

- Može li ova majka manje da brani svoje dete. Dete očigledno nije zaslužilo ni "vežbaj" nego samo "užas". Treba decu grditi, a ne samo da im sklanjaju prepreke na putu, treba ih naučiti. - bio je još jedan komentar.

Međutim, neki su okrivili političke odnose između Srbije i Crne Gore.

- Niko nije primetio da su to crnogorska slova iz nove azbuke. Dete to ne zna, roditelji nisu učili.

Video: Procureo skandalozan snimak iz škole: Učiteljica vukla autistično dete po podu

(T.T./Telegraf.rs)

Komentari

  • 🔴⚪🔴⚪

    Pa i majka je nepismena.. Pise latinicom malim velikim slovom .. jeR hehehe

  • Jelenaa

    Ova majka se bas potrudila oko manje vazne stvari ,uzas je prava rijec nazalost... Sa djecom zaista mora puno da se radi i uvjek je to bilo u pocetnim godinama skolovanja , najvaznije su ! Umjesto da se stidi...ona prebacuje lopticu.Ne znam koga mi je vise zao ,uciteljice ili djeteta....

  • Ljubica

    Mislim da je današnje školstvo u odnosu na naše tada srećno vrijeme takav debilizam da ide u nedogled...napisati užas ma koliko god dijete ne znalo je tako odvratno i sramno za učitelja ma kako god vi to opravdavali...u moje vrijeme se znalo UČITI ...NE ZNA...PONOVITI...RADITI SA DJETETOM...a ovo užas je za ove novokomponovane niskobudžetne polunaučene učiteljice koje nemaju ni pola znanja kao naši učitelji i profesori...opet kažem srećno naše vrijeme a nesrećno za našu djecu danas...a o roditeljima da i ne komentarišem...retardiranijih nije se stvaralo...al tek je počelo...JA DA MI VIKNE NA DIJETE BIH OVO...ONO...MOJE DIJETE NIKAD NE LAŽE...MOJE OVO...MOJE ONO...ma mrš sve li vam poznajem...nas kad učitelj i učiteljica oćaše udarit ćutali smo ka zaliveni...ako kažeš doma dobi još...jer u školu su bili naši drugi roditelji...ovo danas BRUKA I RETARDIRANOST!!!NIT UČITELJA NIT RODITELJA!!!FUJ!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima