≫ 

Neprikladan komentar učiteljice šokirao region: Ali uprkos tome mnogi je brane, evo i zašto

Fotografija koja je obišla region izazvala je podelu javnosti.

  • 54
učiteljica djak foto: facebook/podgorički vremeplov

Naime, na Facebook stranici "Podgorički vremeplov" osvanula je fotografija zadatka jednog učenika trećeg razreda.

U pitanju je bio diktat, na koji je učiteljica pri ocenjivanju napisala "UŽAS!". Iako je dete imalo previše grešaka, način na koji ga je učiteljica ocenila izazvao je negativne komentare, pa su i roditelji dodali svoj komentar na zadatak.

- Ovako se ne daje volja za školu. U moje vreme pisalo se "nije dobro, vežbaj", a užas je za ovu nastavnicu koja je napisala jer ovo je vaš posao da učite decu, a ne moj. - poručila je majka.

Međutim, nakon ovakvog komentara majke postavlja se pitanje čiji je zapravo posao?

Iako je majka svu svoju odgovornost prebacila na učiteljicu, učiteljica očigledno smatra da sa detetom niko nije vežbao.

- Pre su deca učila i radila svoje zadatke sama. To mnogo govori o tadašnjim prosvetnim radnicima, a danas roditelj mora da sedne da uči uz dete, da radi sa njim i većinu gradiva nauči tako umesto u školi. To je surova istina dašanjice i prepoznaće se svaki roditelj u tome. - bio je jedan kod komentara.

Drugi su pak, stali na stranu učiteljice za koju veruju da je ovako nešto napisala iz očaja.

- Učiteljica jeste pogrešila, očito iz očaja i nemoći da pomogne detetu. Dobronameran savet za roditelje je da se obrate psihološko-pedagoškoj službi. Dete ima mnogo ozbiljniji problem od "neznanja". - glasio je drugi komentar.

Šta kažu čitaoci Telegrafa?

- Nije istina da svi roditelji moraju da sede sa decom i da ih uče umesto nastavnika. Stvar je u tome što deca na času rade sve drugo osim da slušaju šta se predaje. Imam troje dece i dogovor sa njima od prvog dana prvog razreda, njihova škola - njihova obaveza. Tu smo za sve što nije jasno, ali da ja sedim pored njih dok oni rade domaće ili uče, ne pada mi na pamet. Kada oni hoće, ja ih preslišam. Da ponovo idem još tri puta u školu, ne dolazi u obzir. Najviše nauče na času jer su shvatili da je to za njih najbolje i da kod kuće onda zaista jako malo moraju da rade. Svi su odlični. - glasi komentar jedne mame.

Drugi pak, smatraju da je majka kriva.

- Mogla bi i majka malo u školu.

- Ovo dete pod hitno treba da napusti školu jer njemu niko ne može pomoći. Užas!

- Može li ova majka manje da brani svoje dete. Dete očigledno nije zaslužilo ni "vežbaj" nego samo "užas". Treba decu grditi, a ne samo da im sklanjaju prepreke na putu, treba ih naučiti. - bio je još jedan komentar.

Međutim, neki su okrivili političke odnose između Srbije i Crne Gore.

- Niko nije primetio da su to crnogorska slova iz nove azbuke. Dete to ne zna, roditelji nisu učili.

Video: Procureo skandalozan snimak iz škole: Učiteljica vukla autistično dete po podu

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мики

    31. oktobar 2019 | 14:13

    Срамотно и брука је да дете у трећем разреду основне школе овако неписмено неразговетно пише!Кривица је како на родитељима,тако и учитељици, лично ми није јасно како је могуће да је уопште то дете прошло два разреда основне школе!?

  • pero

    31. oktobar 2019 | 13:16

    Sledeci komentari ucitelja na pismene radove ucenika su: Vrh, Do jaja, yebitacno, cool, loOodilo bratteee, konza itd itd....

  • 10.4.

    31. oktobar 2019 | 15:01

    Mogla bi i majka malo u školu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA