≫ 

Pipa Midlton jednogodišnjeg sina vodi na alternativnu terapiju: "Želim da izleči stres od porođaja"

Pomalo neobično, zar ne?

  • 4
Pipa Midlton Foto: Profimedia/Backgrid UK

Tridesetšestogodišnja Pipa Midlton, sestra vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton otkrila je da svog jednogodišnjeg sina vodi na osteopatske tretmane još otkako je napunio sedam meseci. Prema njenim rečima, to bi trebalo da mu pomogne da izleči i otpusti stres koji je doživeo tokom porođaja.

Pipa je vrlo zadovoljna rezultatima osteopatskih tretmana na koje vodi sina Artura.

- Reč je o tretmanu koji se primenjuje kod beba koje su imale traumatičan porođaj, nemirne su ili imaju problema sa spavanjem. Tretman, pokazalo se, leči, relaksira i poboljšava san, deluje na probavni sistem i generalno na balans svih funkcija u telu i to palpacijom glave i delova tela. Iako nema naučnih dokaza o uspešnosti tretmana, Artura sam odlučila da vodim na terapije nakon što sam čula brojna pozitivna iskustva s tim. Kad smo išli prvi put imao je samo sedam meseci. - rekla je u kolumni za "Waitrose Weekend.

Pipa koja je sina dobila sa suprugom Džejmsom Metjusom za kojeg se udala 2017. godine tvrdi da je saradnja s osteopatom vrlo efikasna i zbog same činjenice što je kroz tretmane naučila mnogo toga o potrebama svog deteta.

- Bila sam fascinirana koliko ga je to smirivalo, ali i koliko mi je to novih spoznaja donelo. Na primer, osteopat je uvideo da je Arturu jedna strana vrata bila čvršća od druge, a to je zato što je uvek spavao na jednoj strani jer je tako voleo. Primetio je i da su mu ruke jače od nogu, pa mi je dao vežbe s kojma sam mu pomogla. - napisala je.

Pipa Midlton Foto: Profimedia/Backgrid UK

Inače, postoje tri vrste osteopatskih tretmana, a Pipa se odlučila na tzv. kranijalnu osteopatiju koju karakteriše nežan pristupa lečenju celog tela. Ova grana osteopatije istražuje složenu strukturu glave i njen neraskidiv uticaj na zdravlje celog tela. Pritom osteopat finom palpacijom i tehnikama pomaže telu da uspostavi dobar tzv. primarni respiratorni mehanizam, što rezultira uklanjanjem funkcionalnih problema u telu kao što su vrtoglavice, migrene, glavobolje, problemi zgloba vilice, zujanje u ušima, upale sinusa, poteškoće s očima i ušima, s koncentracijom, stres nakon porođaja, nakon lakših ili težih fizičkih trauma, ali deluje na emocionalno i psihičko zdravlje tretirane osobe.

Pipa je inače i ranije govorila o tome da je sina sa svega četiri meseca počela redovno da vodi na plivanje jer mu je to najbolje pomagalo za spavanje i probavu.

Video: Sestra Kejt Midlton je trudna, a zbog ovoga bi trebalo da se ugleda na vojvotkinju

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    31. oktobar 2019 | 15:06

    Nije samo kod nas apokalipsa:(

  • 10.4.

    31. oktobar 2019 | 17:37

    Armagedon je odgovor na sve.

  • Vuka

    3. novembar 2019 | 10:54

    Ne mogu da se odlučim da li je tužno i žalosno ili smešno do bola. E ima kretena raznih vrsta, mada kada bolje razmislim možda to treba staviti kao olakšavajuću okolnost u sudskim procesima: g. sudija okrivljeni nije odgovoran za svoje postupke, to je počinio pod uticajem porođajnog stresa, ne nije se gospodin porodio on je pod traumom od sopstvenog rođenja. E lepo narod reče kad ima maslo bula i d_ _ _ maže pa tako i ova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA