• 7

Iskoristila sopstveno dete: Šta je se krije iza fotografija savršenih mama sa Instagrama?

Jedna mama odlučila je da u potpunosti razotkrije "savršene mame" sa Instagrama, a njenu isposvest vam prenosimo u nastavku:

  • 7

Juče sam na bazenu videla jednu mladu mamu sa svojom ćerkicom koje su obukle najmodernije iste kupaće kostime u različitim veličinama. Mama, sa savršenim loknama koje je podigla elegantnom trakom za kosu, provela je prvih par minuta glasno pričajući telefonom sa prijateljicom dok je njena ćerkica nestrpljivo čekala da uđu u bazen.

Majka je završila razgovor i nastavila da postavlja peškir, igračke i kreme za sunčanje na peškir. Onda kada je našla pravi ugao i pravo svetlo, izvadila je svoj telefon i napravila nekoliko selfija sa svojom ćerkom.

Malena ju je upitala da konačno uđu u bazen. Rekla joj je da sačeka, a onda ju je postavila ispred bazena, uslikala par puta, pa joj rekla da uđe u vodu, a onda ju je slikala još jedno milion puta i tako kada je izlazila iz vode. E, tek onda joj je rekla da može da se igra.

Devojčica je samo nekoliko minuta bila u vodi.

Mamu je pozvala još jedna prijateljica dok ju je ćerka sve vreme zvala da joj se priduži u bazenu.

- Mama, dođi da se igraš sa mnom. - upitala ju je barem četiri puta.

Mama ju je pogledala, ali nije prekidala vezu. Tek posle 10 minuta konačno je završila razgovor, pokupila kreme za sunčanje koje nije ni upotrebila, skupila igračke i pozvala ćerku da izađe iz vode.

Sedela sam tamo i razmišljala dugo o tome što sam videla. Već znam da su te fotografije, savršeno retuširane osvanule na društvenim medijima uz natpis: "Bazen sa mojom devojčicom #makingmemories" ili nekim sličnim.

Negde drugde neka druga mama trči kući da bi bila sa svojom decom, da bi sredila kuću od njihovih igračaka i spremila im večeru. Ona će biti umorna jer je ceo dan kuvala, brinula, čistila i igrala se sa svojom decom. I ta majka će pogledati ovu fotografiju i porediti sebe sa "savršenom" majkom sa bazena.

Protivnica kao da joj šapuće na uvo da nije dovoljno dobra jer "ne izgleda kao mama na bazenu", nema novca za skupe kupaće kostime, ali ni vremena da "stvara uspomene" sa sopstvenim detetom.

Sigurno će se osetiti kao promašaj. Nažalost, nikada neće znati da je njen dan 100 puta bolje proveden sa decom u Božjim očima za razliku od "savršene mame" na bazenu.

Ono što vidimo na društvenim mrežama nije uvek realno. Nekada, a zapravo sve češće je čista nameštaljka.

Ponekad vidimo apsolutno stvarne fotografije sa odmora i iz prelepih domova, ali uvek imajte na umu da je to samo jedan trenutak. Možda i najbolji od čitavog dana koji je taj neko proživeo.

Mame, prestanite da se upoređujete. Vi ste neverovatne i najbolji deo je što ste stvarne! Možda vam je majica isflekana i kosa nije tako čita, ali srećna deca su dokaz da baš sve radite kako treba!

Video: Ne može da bude loše kada mama, beba i koze krenu u šetnju

 

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Maja

    Niti imam insta niti fb,zivim svoj zivot i srecna sam. Tuzno je sve to...meni nekako zao te ljude koji su po ceo dan na d mrezama. Beskorisno izgubljeno vreme.

  • Cica S

    Veoma lep tekst, realan..Eto lepe teme za razmisljanje, sta je bitnije u zivotu, sta koga usrecuje, Ono sto se treba prikazati da drugi vide, ili ono u cemu ce se istinski uzivati i posvetiti, i usreciti decu, porodicu,i samog sebe.

  • Veteran

    Mlade mame su poludele, što više sexi izgleda više je prate na instagram..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima