• 55

Majka zbog ove fotografije dobija pretnje smrću. Kažu da je nasilna prema detetu!

Dojenje je u mnogim delovima sveta i dalje tabu tema, a majke koje se zalažu za produženo dojenje izložene su vređanju

  • 55

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje da se deca doje do navršene dve godine života. Mnoge majke u Srbiji, ali i širom sveta izložene su kritikama ako doje svoju decu stariju od godinu dana.

- Šta će ti to, mleko više nije kao što je bilo u prvim mesecima života, su neki od kometara s kojima se susreću majke koje duže doje.

Majka dve devojčice iz Velike Britanije Melisa Ostrot se takođe susrela sa ovakvim kometarima, ali njoj su na društvenim mrežama i preteli smrću jer doji dve ćerke, i dalje na zahtev.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Melissa Ostroth (@milkitivity_) on

Melisa je na tri meseca prestala da doji stariju ćerku, dok je bila trudna sa drugom ćerkom, ali ona praktično od rođenja prve ćerke neprekidno doji.

Kaže da doji od šest d 10 puta na dan, a fotografije dojenja na Instagramu objavljuje jer želi da ohrabri i inspiriše druge majke da treba da doje i da toga ne treba da se stide.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Melissa Ostroth (@milkitivity_) on

- Mnoge majke kao i ja, susrele smo se sa pitanjima: "Kada ćeš prestati, Znaš li da koristi od toga sada nema", a još gori komentari su bili oni tipa da je to nasilje nad decom. Ono što mnogi ne znaju jeste da se majčino mleko menja u skladu sa potrebama deteta. Obezbeđuje sva antitela za imuni sistem kojem treba oko 5 godina da ih razvije, poručila je ova majka.

Melisa priznaje kako joj je mnogo veći izazov dojenje većeg deteta nego bebe, jer sa starijom decom morate da napravite granice.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Melissa Ostroth (@milkitivity_) on

Tvrdi da je strašno što postoje mnoge majke koje zbog osude okoline kriju da doje.

Šta vi mislite o produženom dojenju?

(Telegraf.rs/B.K.)

Komentari

  • Barbi

    Ja sam moje dete dojila do 3 god. evo sad ima 14 godina lep ko lutka, kosti zdrave, nema deformacija, zubi divni i jak imunitet. Dok mnogi njegovi drugovi su osetljivi i nezni i bolesljivi iako su neki za glavu viši od njega. 🤗

  • Pop

    Aloooo jel neko vidi naslov,neki sizoni prete smrcu zeni koja SVOJE dete doji.

  • Mama

    Prirodno je detetu od godinu dana dati času zivotinjskog mleka pred spavanje nego mamino?Dojila sam do 2 godine od godinu dana pa na dalje samo pred spavanje. Ima 6 godina i 1 je bio bolestan, i zamislite nije opsesivno vezan za mene, jos prvog dana u vrticu je ostao bez plakanja...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima