≫ 

U kojim situacijama sudovi u Srbiji oduzimaju decu majkama i starateljstvo dodeljuju očevima?

 ≫ 

Centri za socijalni rad imaju najvažniju ulogu u postupku starateljstva nad decom

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Vosa
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mire

    29. novembar 2019 | 18:27

    Već sam ostavljao komentar na ovu temu pre par dana u kome sam naveo nesposobnost centra za socijalni rad odnosno radnika koji odlučuju o budućnosti dece razvedenih roditelja. Meni je to bio prvi brak i prvi razvod i prvo dete, pa zato nisam ni imao iskustva. Mesec dana pošto se porodila napustila me, otišla kod njenih i podnela zahtev za razvod. Kada sam otišao kod nje u kuću treći, četvrti put lažno me prijavila za zlostavljanje i uznemiravanje dajući mi do znanja da me to čeka svaki put kad joj se prohte. Prvi put u centru za socijalni rad je odbila da se miri i tu je bio kraj razgovora. Drugi put samo je potvrdila predhodnu izjavu, kada sam pomenuo tužbu koju sam dobio od nje socijalnoj radnici, dobio sam odgovor "vi ste roditelji, vi se i dogovorite". Znači faktički mi je rekla ko te šiša. I odredila da moram da viđam svoju ćerku u kući bivše supruge koja me može svaki put lažno prijaviti za zlostavljanje i uznemiravanje, što znači da mi preti potencialna novčana a možda i zatvorska kazna. A na sudu sam dobio isti odgovor "roditelji ste pa se dogovorite" i ponudu sudijnice da unajmim advokata i da se žalim jer nisam ni imao advokata, računajući što će mi advokat kad nisam počinio nikakav zločin, računao sam normalni smo ljudi možemo se dogovoriti. Međutim ta pogrešna računica me je koštala toga da nisam svoju ćerku video sedam godina iako redovno plaćam alimentaciju. I tu je greška socijalnog radnika, ne razvode se svi sa predznanjem o razvodu.

  • Тодорић

    29. novembar 2019 | 09:26

    Чињеница је да је овде све могуће поставити наопако,а нарочито у социјалном и на суду.Неко изводи,а неко плати Немање.Суд и социјално су ми узели дете,тврдећи да сам луда...када сам рекла да се разводом јер ми је муж наркоман,и душевни болесник лечен и пре брака,што су ФИНИ утајили при склапању брака,судија ми је рекла да лажем,и досудила мом мужу Наркоману дете,зато што ради,а мени незапосленој,наредила да плаћам алиментацију.Умро је годину након развода,овердозирана се,а онда је социјално доделило дете баби и деди,који су тврдили да сам и ја умрла од дроге...Дете је побегло код мене са 12 година.И институције су НУЛА.

  • Vosa

    28. novembar 2019 | 23:24

    Svi treba da budemo jednaki. Al su zene jednakije od muskih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA