• 1

Bejbi bum u Svilajncu: Za dva meseca rođeno 30 beba!

Za godinu dana rođene su 154 bebe, od toga 30 za samo dva meseca!

  • 1

Opština Svilajnac, prošle je godine doživela pavi "bejbi bum" - rođene su 154 bebe, deset odsto više nego godinu ranije, a samo u septembru i oktobru rođeno je 30 beba.

Bebama rođenim u septembru i oktobru, među kojima je 18 dečaka i 12 devojčica, prigodne poklone, u Centru za brigu o porodici, uručila je zamenica predsednika opštine Dragana Radević.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, izjavio je za Tanjug, da su mere populacione politike, ali i poboljšanje sveukupnog kvaliteta života građana, doprineli da građani Svilajnca proširuju svoje porodice.

- Godinama ulažemo u ovo, iz budžeta dajemo novac za prvo, drugo i treće dete u porodici, dajemo poklone za svaku rođenu bebu sa osnovnom kozmetikom i priborom, a nekoliko godina finansiramo i vantelesnu oplodnju. Ipak, najvažnije je stvoriti uslove da se mladi posle završenog školovanja vrate u svoj grad i osnuju porodice", ocenio je Milanović.

Beba, novorođenče

Foto: Pixabay

On je dodao da briga opštine o natalitetu i porodicama sa decom ne prestaje rođenjem deteta.

- Otvorili smo Centar za brigu o porodici, koji pruža različite vidove podrške, ali i organizuje zdravstvene preglede za decu školskog uzrasta, vežbe ispravljanja deformiteta kičme, logopedske preglede, kreativne radionice, vežbe za trudnice, a sve je besplatno, istakao je Milanović i dodao da je Opština Svilajnac u 12 sela, pri osnovnim školama, otvorila besplatne vrtiće.

Video: Bebe se postrojile kod kreveca, kad je mama prišla, nastao je haos!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima