"Bili smo na svadbi, odneli vredan poklon, a mladenci nam nikada nisu zahvalili, sram ih bilo"

Jedan od običaja za svadbu je da pozivnicu za veselje odnesete lično rodbini ili prijateljima

  • 5

Možda biste rekli da je lično predavanje pozivnica za venčanje preterivanje, baš kao i zvanje gostiju nakon slavlja kako biste se zahvalili što su bili i doneli vam poklon, ali to se smatra kulturnim.

Iako neki mladenci ne ispoštuju sva ova "pravila", mnogi ne bi rekli da je ovo pravilo, već izražavanje poštovanja prema prijateljima i rodbini.

Upravo je na iternetu jedna neimenovana devojka iz Srbije zamerila svojoj rođaki na čijoj je svadbi bila.

- Bila sam na svadbi rođake sa celom svojom porodicom. Došli smo u crku i ispopoštovali sve običaje. Bili smo jedni od poslednjih gostiju koji su ostali do kraja venčanja i iskreno se veselili s mladencima. Da ne pominjem da smo za poklon odneli kovertu u kojoj smo odvojili lepu sumu novca. Ipak, na naše razočarenje i iznenađenje ni mladoženja ni mlada nam se nisu javili nakon venčanja da nam zahvale za prisustvo i pokon. Nemojte da me shvatite pogrešno, nije da mi je očajnički potrebno nečije zahvaljivanje, ali smatram da je to osnovni red. Ne mogu da verujem da je teško okrenuti goste i zahvaliti im se na poklonu i prisustvu-, napisala je razočarana rođaka mlade.

venčanje venčanica svadba foto: pixabay.com

Čak je i u stranim zemljama običaj mladenaca da nakon venčanja pošalju kartu zahvalnice za prisustvo, a u Srbiji se smatra da je to osnovna kultura i način na koji ćete ispoštovati svoje goste.

Nakon toga usledili su brojni kometari korisnika interneta koji su se složili da je znak opšte kulture zahvaliti se gostima na prisustvu, pa makar i preko poruke putem telefona.

Drugi su opravdavali ovaj postupak mladenaca kao svadbenu euforiju i da je to možda razlog zašto nisu pozvali goste da im se zahvale.

Kakva su vaša iskustva sa svadbi na kojima ste bili? Da li su vas mladenci nakon toga zvali da vam se zahvale na poklonu i prisustvu? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    17. decembar 2019 | 23:48

    Ne vidim problem ako me neko ne nazove i zahvali se, a lepo je ako to ucini.

  • Sajla

    17. decembar 2019 | 23:29

    Ja sam svojevremeno to učinio, pozvao sve goste, zahvalio im a to sam učinio i kad mi se sin oženio. Zahvalio sam u ime porodice i mladenaca. Smatram da je stvar osnovne kulture i vaspitanja da se gostima čovek zahvali, bez obzira kakav i koliki poklon su doneli. Poklon ne opredeljuje ovu obavezu i lep manir.

  • sale

    18. decembar 2019 | 07:19

    Vauuu koja glupost zasto bi to radili, zamisli 300 zvanica sve da zoves i zahvaljujes im se na poklonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA