Nastavnica svojom odlukom podelila Srbiju: "Delim neopravdane ako učenice dođu našminkane"

Preterivanje ili...?

  • 39
tinejdžerke, šminka foto: pixabay.com

Na portalu Ispovesti pojavila se priča jedne nastavnice iz osnovne škole koja zamera roditeljima što im deca dolaze u školu našminkana.

Njenu ispovest prenosimo u celosti.

- Nastavnica sam u osnovnoj školi i zabranila sam da učenice dolaze kod mene na časove vidno našminkane. Rekla sam im da pre časa ili skinu šminku, ili ne moraju ni da dolaze na čas, u kom slučaju sledi neopravdani.

Nekoliko roditelja je dolazilo da se žali, jer, bože moj, kako ja mogu njihovoj deci da branim da se "slobodno izražavaju"! O osnovnoj školi pričamo! Pod jedan, kakvi ste vi to roditelji kad puštate devojčice od 12-14 godina da dolaze u školu sa kompletnom šminkom (bronzer, hajlajter, senke) na licu?!

Što je najgore od svega, ovo je tako prethodnih par godina, s prošlim generacijama nije bilo problema. Šminkale se jesu, ali posle opomene mi nisu dolazili roditelji da se žale. Užas. - napisala je ona na popularnom sajtu.

Njena ispovest izazvala je preko 300 komentara, a bilo je i onih koji se nisu složili sa nastavnicom.

- Neopravdani za nošenje šminke na nastavi? Tebi treba poslati inspekciju. Vrhunac bezobrazluka jer se tebe ne tiče što neko ima puder na sebi. Tvoje je da devojčice učiš i odgajaš ih da zaslužuju poštovanje bez obzira na to šminkaju li se ili ne... Ko sve uči našu decu…

Bilo je i onih koji su smatrali da je nastavnica ljubomorna na mlade i lepe devojke, ali i onih koji baš kao i prethodni komentator smatraju da to nije njen posao.

Šta vi mislite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrach

    31. decembar 2019 | 13:25

    U pravu je, podrzavam I plus uvesti kecelje od pocetka osnovne do kraja srednje skole. To bi trebale skole da uvedu pravila bez sminke dopicnjaka I ostalih stvari koje su neprimerene za ucenike.

  • KOSTIĆ DRAGAN

    31. decembar 2019 | 13:53

    ZA UČITELJICU ČISTA 10 Nama trebaju odgovorni građani koji će ovu zemlju povući napred...kafanske pevaljke starlete ,ulicarke su nas i dovele zajedno sa političarima tu gde smo !!!

  • Dora

    31. decembar 2019 | 13:15

    Svaka cast za nastavnicu!!! Nasem drustvu treba vise ovakvih nastavnika, jos jednom bravooo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA