• 4

Ako na ovaj način uspavljujete dete ono će postati sigurna i nezavisna osoba

Na koji način uspavljujete svoje dete?

  • 4

Mnogi bi rekli da dete treba da zaspi samo i da mu za uspavljivanje nije potreban roditelj, ali naučnici tvrde suprotno.

Zapravo, postoji veliki benefit za dete i vašu vezu ukoliko ležite pored njega dok se uspavljuje.

Dobro znamo koliko je važan psiho-fizički kontakt deteta i roditelja od najranijeg uzrasta.

Još od rođenja bebe vole da se uspavljuju uz dojenje kraj majke, a upravo se na ovaj ritual nadovezuje uspavljivanje deteta dok neko od roditelja leži odmah pored.

Naučnici veruju da će roditelji ovim ritualom uspavljivanja podići sigurno i nezavisno dete.

Spavanje, Porodica

Foto-ilustracija: Profimedia

Suzan Kraus profesorka psihologije smatra da ovakvo uspavljivanje detetu pomaže da poraste u uspešnu osobu.

- Deca koja se uspavljuju kraj roditelja imaće srećniji i manje konfliktan život. Postoji čak i istraživanje koje sugeriše da će oni biti uspešniji roditelji kada dobiju svoju decu- navodi Suzan.

Patricija Mari Miler i Majkl Lamport Komons sa Harvarda takođe su objavili studiju koja podržava roditelje koji uspavljuju svoju decu.

- Deci je uvek potreban kontak s roditeljem, pa čak i kada nisu uznemirena i uplašena. Ova deca su pokazala bolje rezultate u rešavanju razvojnih zadataka kao i uspešnije školovanje i odnos sa vršnjacima- kazali su.

Tamara Eklston, bogata naslednica, je primer ovog tipa roditeljstva.

- Naša ćerka Sofija spava s nama od 6 meseci. Raširi se po celom krevetu, a suprug i ja ostanemo na ivicama kreveta. To nije uticalo na naš brak, vremenom naučite da prihvatite promene- rekla je jednom prilikom Tamara.

Na koji način vi uspavljujete svoje dete?

Video: On je baja, opasan i poguban po cice! Otac prejako uspavljuje sina

(Telegraf.rs/B.K.)

Komentari

  • Marija

    Mi smo oboje dece stavili da spavaju s nama još u prvom mesecu života. Ništa lepše za njih,nego da zaspu u zagrljaju roditelja i da ih roditelji zagrle kad se noću probude. Ježim se od knjige “naučite dete da se samo uspava” gde bebu ostavljaju da plače sama u sobi i ulaze da ga poljube i opet ostave samo. I naravno da vremenom nauči da se uspava i prestane plakati,jer vidi da plakanje nema svrhe, plakao ili ne,mama neće doći, dakle prestane plakati kada ljutnja pređe u patnju i očaj. Ne radite to deci,ako niste sposobni da im pružite ljubav i podršku NE RAZMNOŽAVAJTE SE. A ni jedno dete vam neće večno ostati u krevetu,sami odu u svoj u određenom uzrastu,a ljubav i podrška koju su osetili od vas i vaša spremnost da ste tu kad ste im potrebni ostaju večno i od njih prave srećne ljude.

  • plavi safir

    Ja sam svoju decu uvek tako uspavljivala uz pesmice i priče za laku noć. Mogu reći da su postali divni ljudi. Ako ništa drugo, drago mi je što su stabilne, zdrave ličnosti i što će se verovatno tako ophoditi i sa svojom decom.

  • Boki

    Tamara Ekleston sigurno nije relevantan uzorak jer nasledila je svoje bogatstvo, a to će biti i sa Sofijom...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima