"Saznao sam da imam sina iz šeme za jednu noć, kako da to sada saopštim ženi i deci?"

Situacija koja bi mogla da se dogodi svakom muškarcu

  • 13
depresija, tužan, muškarac Foto: Pixabay

Čovek koji nije ni znao da je tamo negde imao sina koji je odlučio da ga pronađe i da uspostavi kontakt s njim. Ipak, najveća bojazan je kako će vest o tajnom detetu prihvatiti njegova sadašnja porodica.

Svoju ispovest podelio je jedan čovek na internetu koji je želeo da ostane anoniman, te je zatražio savet psihologa.

- Supruga i ja smo se venčali kada smo imali 21 godinu. Ubrzo nakon venčanja postali smo roditelji devojčice i sve se promenilo. Supruga je svu pažnju usmerila ka detetu i izgubila je interesovanje za seks. Posmatrao sam svoje prijatelje koji izlaze i zabavljaju se i nisam mogao a da se ne upoređujem s njima. Pokušao sam da porazgovaram sa njom i kažem joj kako se osećam, ali ona me nije slušala. Na kraju smo odlučili da se rastanemo na neko vreme, počeo je svoju ispovest otac.

- Bili smo razdvojeni 6 meseci, a za to vreme dostao sam izlazio i upoznavao mnogo devojaka. Jedne večeri upoznao sam prelepu devojku s kojom sam završio u stanu. Taj seks nikada neću zaboraviti, bilo je divno osetiti se ponovo poželjnim. Jutro nakon toga rekla je da putuje u Grčku zbog posla. Nakon toga nisam mislio na nju, a ubrzo nakon mi se javila supruga koja je želela da pokušamo ponovo. Posle je sve došlo na svoje. Pomirenje nam je donelo i još dvoje dece. Godinama nakon usledio je najveći šok koji sam doživeo u životu. Prošlog meseca mi je prišao jedan mladić koji je tvrdio da sam njegov otac. Rekao mi je ime njegove majke, način na koji smo se upoznali da je ubrzo nakon otišla u inostranstvo. Dečak ima 19 godina i zaista je mala kopija mene. Rekao mi je da me je tražio dve godine. Do sada smo se videli tri puta, a on želi da nastavi sa viđanjem pa čak i da upozna svog polu-brata i polu-sastru- napisao je on.

- Znam da ću na ovaj način jako uznemiriti ženu i decu, ali zaista želim da viđam i sina kojeg nisam ni znao da imam - zaključio je on i zatražio savet stručnjaka.

Odgovor psihologa:

Vest da imate sina iz neobavezne veze biće ogroman šok za vašu porodicu, posebno za vašu suprugu. Recite joj, ali ne očekujte dobru situaciju. Kažite joj da ćete nastaviti da ga viđate, ali da ne očekujete da će ga ona u skorije vreme primiti u vašu kuću. Objasnite sinu kakva je situacija u vašoj porodici i da će za upoznavanje morati da prođe određeno vreme.

Kako biste vi postpili u ovakvoj sitaciju?

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    8. januar 2020 | 21:25

    Lepo i covecanski im saopstiti..greh je kriti to..dete nije kocka secera..

  • Marina

    8. januar 2020 | 20:59

    Imam dva sina i kao roditelj mislim da deca trebaju da se upoznaju. Krv nije voda, a dete nije krivo. Kao supruzi mi ne bi bilo sve jedno, ali realnost se ne može negirati. Zbog dobrog za sve supruga mora da bude mudra i plemenita.

  • eNL

    8. januar 2020 | 23:30

    pitaj za savet Miroslava Ilića 🙃🙃🙃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA