≫ 

Pravoslavna crkva holivudsku glumicu nazvala jeretikom: "Naše vernike neće niko obmanjivati"

Zbog obrazovnih seminara na grčkom ostrvu, holivudska glumica izazvala pravi rat

  • 4
Goldi Hon foto: Foto: AP/Tanjug/pixabay.com

Pravi verski rat izbio je između opštine Skijatos i predstavnika crkve zbog obrazovnih seminara koje organizuje fondacija poznate holivudske glumice Goldi Houn.

U pitanju su seminari MindUp, koja se smatraju korisnim za decu i koje je aminovao gradonačelnik Todoris Tzumas, a organizuje ih opština Skijatos.

Skijatos je prva lokacija u Grčkoj sa koje će početi seminari čiji je cilj da nauče učenike osnovnih škola samopouzdanju i obuzdavanju njihovih emocija koristeći budističku filozofiju i političke vrednosti sa istoka. Inače, Goldi Houn je poznata po tome što već više od 20 godina letuje na ovom ostrvu u Sporadima i tamo ima kuću.

Skijatos foto: pixabay.com

- Pravoslavna crkva definitivno zabranjuje ovako nešto, osim ako neko sam ne izrazi želju da sluša seminar. Deca iz osnovne škole imaju snagu da kažu "želim" i da sama odlučuju od jednoj takvi temi - ističe Nikos Plomaritis, član gradske opštine.

Međutim, mitropolit Halkidos nazvao je ove radnje "nehrišćanskim verskim uverenjima".

- Poštujemo slobodu koju je Bog dao svakom čoveku i svako ima pravo da bude nazvisan. Ali, obaveza pravoslavne crkve je i da štiti njene članove od zabluda jeretskih nedela i nehrišćanskih verskih nauka, koje često ne otkrivaju svoj pravi identitet, ali da bi imali sledbenike, obmanjuju ih - rekao je mitropolit Halkidos.

Video: Ako želite dobro svojoj bebi pustite đavola da je preskoči

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA