• 11

Ukoliko ste tokom odrastanja imale snažnu majku, onda ćete i vi biti jaka i samouverena žena

Pošaljite ovaj tekst svojoj mami ili omiljenoj snažnoj mami koju poznajete

  • 11

Uticaj jake i nezavisne žene na odastanje deteta obično rezultira takođe snažnom i samouverenom ćerkom, a brojna istraživanja su potvrdila da uspešna budućnost ženske dece najviše zavisi od snažne figure majke kroz život.

Motivaciona i internacionalna govornica Boni Markus tvrdi da je tokom 2015. godine sprovela anketu sa preko 600 poslovno uspešnih žena. Razgovarale su o ambicijama, a one koje su sebe okarakterisale ekstremno ambicioznim otkrile su da su upravo majke imale najveći uticaj na njihov kasniji uspeh u životu.

Slično ovome, jedna studija koja je obuhvatila preko 1000 tinejdžerki ustanovila je da je preko 63 odsto devojčica reklo kako im je glavni uzor majka. Štaviše, suprotno uvreženom steretipu, tinejdžerke su rekle kako im prija roditeljska podrška, posebno majčinska, pre nego podrška drugarica i drugova.

Jaka i stamena majka uči svoju ćerku da u životu ne treba da zavisi ni od koga i da bude samouverena, jer sa životom može da se suoči sama.

Ovakve majke uče svoju decu da umeju da se zauzmu za sebe kako bi opstali u surovom svetu koji je sušta suprotnost od ušuškanog doma.

majka-dete-foto-pixabay

Majka i ćerka Foto: Pixabay

Jake žene znaju koliko vrede i znaju šta znači prava ljubav, pa su njihove ćerke dobro naučene kako da izbegnu toksične veze i dobro znaju kakve ljude treba da drže daleko od sebe.

Jaka majka poštuje sebe, ne toleriše kada je ponižavaju i odustajanje ne razmatra kao opciju.

Njihove ćerke znaju da se zauzmu za sebe i rade vredno kako bi postigle svoje ciljeve jer znaju da put ka uspehu nikada nije pravolinijski i lak. Ovakvim devojčicama nikada nije rečeno da je plakanje znak slabosti, ali one znaju da moraju da ustanu svaki put kada padnu i da nastave dalje.

Jake žene uče svoje ćerke koliko snažna može da bude moć opraštanja, savetuju ih da uvek budu ljubazne, a da tolerišu samo određene stvari. One tačno znaju šta znači balans u životu i pokazuju svojoj deci kako na svojim leđima da nose više poslova jer život nam nikada ne namenjuje samo jednu životnu ulogu.

Sećanja, Majka i ćerka, Starost, Starenje, Foto-album, Albim sa slikama, Foto album, Stare slike, Porodica,

Foto-ilustracija: Profimedia

Ukoliko ste bile dovoljno srećne da ste pored sebe imale jaku majku, onda vas je ona naučila da znate koliko vredite i postavila je vaše standarde visoko.

Jake ćerke znaju da uvek imaju podršku svoje majke i predodređene su da prate svoje snove.

Jaka majka je najbolja prijateljica svoje ćerke, ona je najbolje sluša i uvek je tu za savet i pomoć.

Ovakve žene su pravi uzori za ćerke, koje će zasigurno i same izrasti u stamena, samouverena i snažna bića.

(Telegraf.rs/B.K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    Mi koji smo u sirotistu rasli sami smo se vaspitavali ,nasi Vaspitaci su fizick uticali na nas, cuskama i samarima, ...razgovor i psiholoski uticaj nismo imali, ipak smo dobri i dostojanstveni ,posteni ljudi postali,bez ljubavi i materijalne sigurnosti u vjecitoj oskudici izgradili smo cvrst karakter,a nasa srca su vjecito ispunjena ljubavlju koju pruzaju i primaju bezgranicno,kao da nadoknadjuju sve ono propusteno u djetinjstvu.

  • M.K.

    Hvala Brankice ❤🍀pozz!

  • M.K.

    Predivan clanak, hvala ti majko za sve što si me naucila ❤ podjednako bih rekla da i Ocevi uticu na decu moj Otac Rade je moj Idol❤.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima